Család

11 ok, amiért házasodnánk

Először is ott az igaz szerelem. Legalábbis reméljük, hogy ott van; de emellett még 11 más érvet is fel tudunk hozni a házasság mellett. Házasodjunk…
11 ok, amiért mégsem házasodnánk!

1. Hogy ne menjen el soha
Többnyire azt hívjuk szerelemnek, amikor mindenáron azt akarjuk, hogy a másik fél velünk maradjon, még akkor is, ha az neki nem jó. Jó lenne néha jogilag biztosítva látni, hogy a szeretett férfi a helyén marad: nálunk.

11 ok, amiért házasodnánk2. Hogy a szülők, nagyszülők örüljenek
Olyan rossz azt látni az idősebb családtagoktól, hogy sajnálnak minket, amiért nincs férjünk, hogy csupán azért megtartanánk egy esküvőt, hogy az öregek ne aggódjanak. Az ugyanis egyszerűbb, mint megmagyarázni nekik, hogy a házasság jelentősége megváltozott az elmúlt hatvan évben.

3. Hogy egyszer nyilvánosan vallhassunk szerelmet
Az ember többnyire nem demonstrálja folyamatosan mások előtt, hogy mennyire szeret valakit, kivéve azok, akik közösségioldal-demonstrálós vírusban szenvednek. Annak az egynek, akit jobban szeretünk, mint az összes többit előtte, jó érzés lehet nyilvánosan is bizonyítani ezt.

4. Hogy ne legyünk majd egyedül, amikor megcsúnyulunk
Igaz, hogy manapság már nem a fizikai vonzerőnk csúcsán házasodunk, hanem néhány évvel azután, de gondoljunk csak bele: álmaink királyfija vajon egy hatvanas nőt képzel-e el magának feleségül, vagy inkább egy fiatalabbat? Ha megjelennek az első ráncok, érdemes elgondolkodni a kérdésen.

5. Hogy ne törjük össze a szívét
Ha valakit eléggé szeretünk a házassághoz, csak nincs kedvünk az esküvőhöz, akkor megúszhatjuk egy darabig, de amikor fogja magát, letérdel és remegő hangon ostobaságokat hord össze, majd villant egy gyűrűt, akkor azért nem illik nemet mondani.

11 ok, amiért házasodnánk6. Hogy nyugodtan szülhessünk gyereket
Persze-persze, tudjuk, hogy a gyerek nem a házasságkötéstől fogan, de azért minden bizonnyal jobb azzal a tudattal gyereket vállalni, hogy az apja is akarja.

7. Hogy idegesítsük a jövendő anyóst
Ha a pasink anyja nem kedvel, és mindenáron bele akar köpni a levesünkbe, akkor házasodjunk. Hadd kapjon agyvérzést az öreglány!

8. Hogy eljárhassunk felnőtt bulikba
Léteznek bennfentes vacsorapartik, ahova csak házas embereket hívnak meg. Lehet, hogy mi még nem tudjuk, hogy pontosan mi is történik ezeken az összejöveteleken, de felettébb kíváncsiak vagyunk. A házasok külön kasztot képeznek és szemlátomást felsőbbrendűek, mint a többiek. Be akarunk kerülni!

9. Hogy ne gondolja senki, hogy nekünk nem sikerült
Nincs annál vérlázítóbb, mint amikor férjezett barátnőink sajnálattal tekintenek ránk, mert vagy ugye egyedülállóak vagyunk (pfuj, szánalmas), vagy nem vesz el a pasink (még rosszabb). Semmi értelme megmagyarázni, hogy a gyűrű nem feltétlenül egyenes út a boldogsághoz. Menjünk férjhez és hallgattassuk el őket.

10. Hogy elmehessünk valahova, ahova egyébként nem
Hát igen, a nászút: remélhetőleg akkor még nem vagyunk terhesek és nem okádjuk végig a repülőutat Szentpétervárra, ahova csak azért jutunk el, mert ez a mi nászutunk és mi is dönthetünk: végre nem kell Horvátországba menni.

11. Hogy meggazdagodjunk a férjből
Nem túl erkölcsös, de annál hathatósabb érv a házasságra: az anyagi biztonság. Onnantól kezdve, hogy nem halunk éhen, ha épp csecsemővel dekkolunk otthon odáig, hogy egy év után elválunk a pénzeszsáktól, számos anyagi indokot lehet felhozni a házasság mellett. Meggondolandó!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top