Család

Nyerj lottón egy kisbabát!

Lombikbébi-lottót indít egy jótékonysági szervezet, a főnyeremény pedig egy mesterséges megtermékenyítés. A bizarrnak tűnő kezdeményezés olyan embereken segítene, akiknek nincs elég pénze a drága kezelésre.

Nyerj kisbabát lottón! A „Nyerj egy babát!” lottóra július 30-tól lehet nevezni Nagy-Britanniában. Egy szelvény ára 20 font, azaz közelítőleg 5800 forint. A játékban nemcsak olyan párok vehetnek részt, akiknek természetes úton nem foganhat gyermekük, a beavatkozás költségeit pedig nem tudják kifizetni, hanem egyedülálló és homoszexuális emberek is.

A főnyeremény értéke 25 000 font – vagyis nagyjából 7 millió 300 ezer forint –, mely meddő párok esetében fedezi a teljes lombikbébiprogramot az ország egyik vezető termékenységi klinikáján, valamint az esetleges szállás- és az utazási költségeket. A szingli nőknek, leszbikusoknak a spermadonoros megtermékenyítést fizetik, de ha úgy alakul, hogy egy meleg férfipár nyer majd, béranyát fogadhatnak a pénzből. 

A lombikbébilottó ötlete a To Hatch jótékonysági szervezet alapítója, Camille Strachan fejéből pattant ki, aki maga is küzdelmes utat járt be, míg végre egy lombikbébiprogramnak köszönhetően gyermeket szülhetett. A játékkal saját bevallása szerint reményt szeretne nyújtani az érintetteknek.

A brit Termékenységi és Embriológiai Hatóság aggodalmát fejezte ki a játék miatt, mivel az szerintük elbagatellizál egy rendkívül súlyos problémát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top