Család

Apa máshogy nevel

A párom néha keményebben fogja a gyereket, mint ahogy én szeretném. Ti hogy kezelitek ezt? – kérdezte Gabi. Lássunk néhány választ!
 Apa máshogy nevel Apa gyedre megy

Nincs ezzel baj
Egy gyereknek valakitől tartani kell, és kell, akihez odabújjon!
Marianna

Apa is az övé
A szülők közötti különbségek üdítők. A gyerek aput is választja, mikor érkezik, nem csak anyut. Épp velük van dolga, és mindentől épülget.
Viki

Beszéljétek meg!
Szerintem nem jó, ha a gyerek fél bármelyik szülőtől. Meg kell beszélni a nevelést, a jutalmazást és a büntetést is. Így mindenki egyformán lesz szigorú és engedékeny is.
Hajnalka

Apa máshogy nevelKinek a nevelése?
Fordítva is előfordul. Nálunk apa engedékeny, amiért mérges vagyok, mert van, amit igenis be kell tartatni a gyerekkel. És később mit mond az apa, ha baj van? „A te nevelésed!”
Judit

Igazságosan!
Szerintem nem baj, ha egyikőtök szigorúbb. Én csak akkor vagyok nagyon mérges, ha igazságtalan a gyerekkel. Ha nem tudja, mi volt a dolog előzménye, csak rászól, leteremti. De bocsánatot utólag nem kér tőle. Ilyenkor nem tudom türtőztetni magam, és beleszólok.
Gabi

Egymás közt
Én a gyerek előtt sosem kérdőjelezem meg az apja cselekedeteit, még akkor sem, ha nem értek egyet a módszerrel, de később, ha a fiam nem hallja, megbeszélem vele, hogy ezt máskor ne így oldja meg. A lényeg szerintem, hogy a gyerek előtt ne húzzanak szét a szülők, hanem mindig „egy követ fújjanak”, így a gyerek nem bizonytalanodik el.
Betti

Kell a különbség!
Nálunk ez mindennapos kérdés. Azt gondolom viszont, hogy így legalább van különbség apa és anya között. Sosem fog anyai nyugalommal és türelemmel foglalkozni apa a gyerekkel, ugyanakkor anya sem fogja tudni apai szigorral megregulázni, ha úgy hozza a szükség…
Péter

Következő kérdésünk: Babi (3) nem akar délután aludni. Mi lesz vele az oviban?
A válaszokat a Kismama szeptemberi számunkban találod meg. Javaslataidat a Kismama magazin/Oldjuk meg! 1554 Budapest, Pf. 149. vagy a kismama@sanomabp.hu címre várjuk június 20-ig.

 

Apa máshogy nevelCikkünk a Kismama júniusi számában jelent meg.

A magazin tartalmából:

  • Fogyj velünk szülés után!
  • Esti mesék doktor Maszatról
  • Apa gyedre megy
  • Szépségverseny: te vinnéd a gyereket?

Ha előfizetnél a magazinra, kattints ide

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top