Család

Féltékeny, ezért apasági tesztet akar

A legnagyobb boldogság a világon a gyerekvárás, hiszen a beteljesült szerelem bizonyítéka készülődik az életre. De mi a helyzet akkor, ha az örömöt beárnyékolja a féltékenység?

Harminckét éves kismama vagyok. Gyereket várok a férjemtől, és a teljes összeomlás szélén állok. A történetünk három éve kezdődött. Találkozásunk szerelem volt első látásra. Egyből egymásra hangolódtunk, kapcsolatunkat a nagy érzések, a mély szerelem és a jó szex jellemezte. De csak egy pontig, mert utána minden elromlott.

Mielőtt megismertem volna a férjemet, hat évig éltem egy másik férfival. Szakítottunk, de a kapcsolatunk baráti maradt. Már a szakítás után találkoztam a férjemmel, lett az egymásra nézésből szerelem, majd házasság. Sosem titkoltam, hogy volt régen egy másik kapcsolatom, sőt a férjem ismerte is a volt barátomat. Úgy tűnt, elfogadja a megmaradt baráti szálakat, és nem zavarja, hogy néha találkozom az exemmel és beszélgetünk (mert csupán ennyi történik).

Terhes lettem. Nagyon örültünk mindketten, de a férjem kezdeti nagy boldogságát felváltotta a féltékenység. A fejébe vette, hogy a gyerek nem tőle van, hanem a régi barátomtól, és eszméletlen jeleneteket rendez. Ingerült, ideges, és apasági tesztet akar. A dolgok sajnos végérvényesen megváltoztak. Hetek óta némaság költözött az otthonunkba, és nincs mivel megtörnünk a nagy csöndet. Nem tudom, mit tegyek…

Féltékeny, ezért apasági tesztet akar

1 probléma – 3 kérdés

1. Jogosak-e a férj kétségei?
2. Teljesítse-e a nő a férj kérését?
3. Mi a házasság jövője?

Bede Zsuzsanna szexológus válaszol

Ha eddig egyáltalán nem érezte a férjén a féltékenységet, akkor úgy gondolom, történhetett vele valami, vagy találkozott valakivel, aki hatással van rá. Persze az az eshetőség is előfordulhat, hogy eddigi viselkedése, toleranciája csak látszat volt. Az, hogy jogosak-e a kétségei, rossz kérdés, mivel ez nem jog kérdése, hanem az érzelmeké. Az ő szempontjából biztosan jogos, míg a maga számára az elmúlt évek alapján érthetetlen! Ha valaki bogarat ültetett a fülébe, akkor egyszerűbb a dolog, mivel „csak” ezt a kis bogarat kell kipiszkálni.

Erre nyugodtan mondhatja neki:
„Ha téged ez megnyugtat, persze hogy megcsináltatom az apasági tesztet, bár nagyon sértve érzem magam, hogy nem bízol bennem! Nagyon szeretlek, és fontos vagy nekem, ezért félreteszem a megbántottságomat.” Így ki lehet húzni a méregfogat, és az sem lehetetlen, hogy a férj utólag elszégyelli magát, és elnézést kér. Ebben az esetben a házasságnak van jövője, de itt az ideje, hogy a dolgokat őszintén megbeszéljék, és derüljön ki, hogy hányadán is áll a férje az ön exével. Ha még nem találkoztak a férfiak, hozza össze őket, hiszen ha a saját szemével látja a megváltozott kapcsolatukat, meg kell hogy nyugodjon. Előfordulhat, hogy sem maga, sem az exbarátja nem mennek bele a közös találkozásba, így aztán nem is csodálkozom a férje reakcióján!

Abban az esetben, ha a férje karakterében benne van a féltékenység, akkor sajnos a genetikai vizsgálat sem fogja megnyugtatni, és egy életen át gyötörni fogja a féltékenység, ő pedig magát fogja gyötörni. Az már a saját döntése, hogy ad-e neki még egy esélyt, vagy végleg kiábrándult belőle.

 

Féltékeny, ezért apasági tesztet akarA cikkünk a Nők Lapja Egészség decemberi számában jelent meg.

A magazin tartalmából:

  • Szilveszterig lefogyok?
  • Karácsony veszélyek nélkül
  • Élelmiszernek látszik, mi az?
  • 7 jel, ami csontritkulásra utal

Ha előfizetnél a magazinra, kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top