Család

Így nyugtasd meg – 10 tipp sírós babákhoz

A kicsi baba egyik kommunikációs eszköze a sírás. Az édesanya gyorsan beletanul a "sírásfajtákba", de adunk néhány tippet, hogyan nyugtasd meg, ha baj van.

  1. Így nyugtasd meg – 10 tipp sírós babákhozAz első hetek után hamarosan megismered, mit mond a sírása: milyen, amikor éhes, milyen fáradtan, vagy ha testközelségre vágyik. Próbálj segíteni a baján, inkább ne a cumit tedd a szájába.
  2. Ha nem tudod biztosan, miért sír, szoptasd meg ismét, vagy kösd hordozókendőbe. A szopás nemcsak táplálék, hanem a megnyugvás forrása is. Tápszeres babáknak hordozókendővel biztosíthatsz sok testközelséget.
  3. A hasfájós babát fektesd hassal lefelé az alkarodra: feje a könyökzugban, keze, lába lelóg. Simogasd a hátát.
  4. Túl sok ember, nagy zaj? Keress csendes helyiséget, ahova visszavonulhatsz. Fektesd a babát a mellkasodra, megnyugtatja a szívdobogásod, a lélegzésed, és így mindketten pihenhettek.
  5. Ülj vele hintaszékbe vagy gimnasztikai labdára. A pici szeret ringatózni, és így neked sem fárasztó.
  6. Indíts el valamilyen kellemes zenét, és táncold körbe a lakást a babával. A ringatózás és a dallam, no meg az, hogy kézben van, könnyen megnyugtatja.
  7. Tekerd az egész testét takaróba, karjait fektesd a törzse mellé. Így a magzati lét körülhatárolt biztonságát élheti újra, és alvás közben nem riad fel saját összerendezetlen mozdulataira.
  8. Ha magad is feszült és ideges vagy, átadod a babának! Mielőtt magadhoz öleled, zuhanyozz le, igyál egy pohár meleg tejet, vagy fuss egy kört a hidegben, hogy kiengedd magadból a feszültséget.
  9. Sétáljatok egyet legalább a ház körül. A friss levegő, az egyenletes zötykölődés vagy a járás ritmusa megnyugtatja a babát.
  10. Énekelj vagy mondókázz neki, miközben finoman, ütemesen ringatod.

Cikkünk a Kismama októberi számában jelent meg.

A magazin tartalmából:

  • Újra divat a verés?
  • Így fejlődik társas lénnyé
  • Jön a baba! Házasodjunk?
  • Anya aludni akar!

Ha előfizetnél a magazinra, kattints ide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top