Család

A magassarkút viselő kismamák nem állnak biztos lábakon!

A súlynövekedés és a hormonális változások nagy hatással vannak a szervezetre. A magassarkú viselése megváltoztatja a testtartást, sokkal nagyobb teher hárul a térdekre és a hátra.

A magassarkút viselő kismamák nem állnak biztos lábakon!A nőknek csak nagyon ritkán kellene magassarkút viselnie, és kizárólag olyan alkalmakkor, amikor nem kell sokáig ácsorogniuk. Az angol Telegraph-ban nyilatkozó Lorraine Jones, a Pedikűrösök és Lábápolási Szakértők Egyesületének tagja elmondta, hogy a nők többsége úgy érzi, hogy szinte kötelező magassarkút hordania, de sajnos ezzel hosszútávon igen nagy károkat okoznak bokájuk és ínszalagjaik számára. A várandós nőknek pedig különösen oda kellene figyelnie arra, hogy milyen lábbelit választanak: sokszor látni rajtuk például ballerinacipőt vagy vietnámi papucsot, pedig ezek sem megfelelőek számukra, mert nem támasztják meg eléggé a lábat.

“A súlynövekedés és a hormonális változások nagy hatással vannak a szervezetre”- mondta. Az izmok és ínszalagok gyakran megnyúlnak, ezért a kismamák hajlamosabbak a ficamokra és húzódásokra’ – mondta. “A magassarkú viselése megváltoztatja a testtartást, aminek következtében sokkal nagyobb terhelés esik a térdekre és a hátra” – tette hozzá.
Sok, a magazinokban látható pocakos híresség általában valamilyen eseményre tart, amikor tűsarkúban látod szóval te is próbáld meg különleges alkalmakra tartogatni az ilyen lábbeliket, és hordj inkább olyat, ami jó alátámasztást és biztos alapokat nyújt a pocakosság hónapjaiban.

Milyen egy jó kismama cipő?
  • Jól illeszkedik, de van még egy kis hely benne arra az esetre, ha megdagadna a lábad.
  • Még a nap végén, egy kiadós séta után is kényelmesnek találod.
  • Állítható pántjai vannak, vagy fűzős (a legutolsó hónapokban válassz belebújós, vagy tépőzáras cipőt, hiszen nagy pocakkal nehezebb lehajolni).
  • Jó sarokkiképzése és kb. 3 centiméteres sarka van, így kiválóan tartja a lábad, és a hátadnak is kényelmes.
  • A cipő és a nagylábujjad között legyen még egy centiméternyi hely!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top