Család

Kiderül, ki rontotta el – a pszichológus válaszolt

Megjelent a közkedvelt pszichológus, Ranschburg Jenő legújabb könyve, melyben a számtalan segítséget kérő levélre adott, válogatott tanácsait olvashatjuk.

Kiderül, ki rontotta el – a pszichológus válaszoltAz aggódó szülők, különösen az édesanyák szeretnének mindent nemcsak jól, de tökéletesen tenni gyermekük nevelésével kapcsolatban. Ranschburg Jenő mindig is türelemmel válaszolt a rá záporozó aggodalmas kérdésekre. Most ezekből készült egy összeállítás Mi rontottuk el? címmel.

„Azt vallom: a szülői szerepen óhatatlanul átütnek az egyén jellemző vonásai: a felnőtt nem lehet másmilyen szülő, mint amilyen ember az élet különböző területein. – állítja a szerző. – De szülőnek lenni mesterség is egyben: a világos nevelési elvek, célok megvalósításának trükkjei, fogásai, technikái vannak. Persze, előfordult, hogy igyekeztem az elveket is befolyásolni egy picit – de a hozzám intézett levelekre adott válaszaimban elsősorban arra törekedtem, hogy ötletekkel, megoldási módokkal segítsem a szülőt abban, hogy úrrá legyen a gondon, ami levele megírására késztette. Őszintén remélem, hogy így, kötetbe gyűjtve, tanulságos és hasznos olvasmány lesz azok számára, akik ilyen, vagy hasonló problémákkal küzdenek – és talán azok számára is, akik tudatosan készülnek a szülői mesterségre.”

 Te is kérdezhetsz az ismert gyermekpszichológustól. Dr. Ranschburg Jenőnek a www.ranschburg.hu oldalon írhatsz levelet!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top