Család

Afrika vadászai

A gyerekek a csodálatos Vajdahunyadvár barokk épületében fedezhetik fel Afrika világát - a múlt század három kiemelkedõ magyar „afrikai vadászának” gyûjteményén keresztül.

A vadászat az ember egyik legősibb tevékenysége, s mint ilyen, az emberré válás kezdetétől napjainkig társadalomalakító és azt befolyásoló tényező.
Ezen a kiállításon a múzeum nem elsődlegesen a természettudományos szakmai szempontok szerint, hanem a múlt század három kiemelkedő magyar „afrikai vadászának” gyűjteményén keresztül, a társadalomtudomány és a nemzeti gyűjtemények nézőpontjából tárja vendégeink elé a vadászatot. Teszi ezt egy olyan földrész anyagából, mely mint gyűjtőhely meghatározó szerepet játszott az archeológiában (a legelső emberi lelőhely), a tudománypolitikában, a vallásban, és mint látni fogjuk, a vadászatban is.

A kiállítást Bányai József és Dezső Ákos rendezte. A kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum gyűjteményéből készült.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
tel: 363-5099

2004. június 17. – 2004. augusztus 31. 09:00 – 17:00

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top