Család

Hivatásos bébiszitterek

Kétségkívül a legdrágább, ám talán a legmegbízhatóbb megoldás. A szülõ nyugodtan kiindulhat abból, hogy a bébiszitter ért a gyermekek gondozásához, szakszerûen el tudja látni õket abban az esetben is, ha betegek.




Az ügynökségen gazdag a választék, mindenki megtalálja az elvárásainak leginkább megfelelő személyt, aki maximálisan alkalmazkodik a megrendelő igényeihez.


Micimackó bébiszitter szolgálat

A néhány éves múltra visszatekintő irodával közel száz, az iroda által képzett, 18 éven felüli bébiszitter áll jelenleg szerződésben. Az iroda vezető oktatója, Árvai Mariann és a tanfolyamot elvégzők között a képzés ideje alatt személyes kapcsolat alakul ki, így az irodát megkereső szülőknek az igényeiknek leginkább megfelelő bébiszittert tudja ajánlani.

Van, aki szőke, vékony, szemüveges hölgyet keres, mert ő is ilyen, és szeretné, ha a pótmama hozzá hasonlítana, más azt szeretné, hogy ikergyermekei ellátásában segédkezne a bébiszitter.

Van, akinél csak autóval, jogosítvánnyal rendelkező jöhet számításba, más ápolónőt szeretne beteg vagy sérült gyermeke mellé, megint másnál az a fontos, hogy a jelölt szépen énekeljen, és játsszon zongorán, mert a gyermek hallását szeretné fejleszteni.





Szerencsére a másik oldalon is széles a kínálat. Nyelvtanártól a szülésznőig, pszichológustól a zenetanárig sokféle alapképzettségű ember választja fő vagy- mellékállásként a bébiszitterséget.

Gazdag, fényképes referenciaanyag teszi lehetővé, hogy az irodába befáradó anyuka vagy apuka már a személyes találkozás előtt „ismerkedjen” a jelölttel.

A kapcsolatfelvétel után minden feltételben – így az egyik legfontosabb kérdésben, a fizetésben is – a szülő a pótmamával állapodik meg. A bébiszitterek óradíja általában 300 Ft-tól – 600 Ft-ig terjed. Ha egy-két órás elfoglaltságról van szó, akkor többet, ha egész nap vagy egész éjjel kell vigyázni a kicsire, akkor kevesebbet kérnek.

Az is megállapodás tárgya, hogy egyéb költségeket (pl. útiköltség) térít-e a megbízó, vagy már eleve belekalkulálják az óradíjba. Személyes garanciát, felelősséget nem vállalnak az általuk közvetített személyért, de az elmúlt években mindössze egyszer fordult elő, hogy a szülők megvonták bizalmukat a bébiszittertől.






AUPAIR Kft.


Az AUPAIR Kft. gyermekhotele hat hónapos kortól hétéves korig várja a kicsiket. Az éjjel-nappal nyitva tartó létesítményben a szülőknek nem kell időponthoz alkalmazkodniuk, akkor hozzák-viszik gyermekeiket, amikor nekik a legideálisabb.

Szakképzett csecsemőápolók, óvónők gondoskodnak arról, hogy szemünk fénye akkor is jól érezze magát, amikor a mi társaságunkat nélkülöznie kell.

A szolgáltatás ára óránként 420 Ft, amiért a szakszerű ellátáson kívül, ha szükséges, pelenkát, illetve napszaktól függően reggelit, tízórait, uzsonnát, vacsorát tartalmaz. Az ebédet is igénybe vevők ezen felül még 350 Ft-ot fizetnek.

A tíz órányi időtartamra megváltott bérlettől a havi bérletig (ami már elég komoly kedvezményt jelent az óradíjas rendszerhez képest), többféle konstrukciót kínálnak.





Az AUPAIR bébiszitterképző és -közvetítő irodájában választhat az anyuka pótnagyitól kezdve a nagytestvérnek is beillő 18 éves hölgyig bármelyik korosztályból, de akár fiú bébiszittert is tudnak küldeni, ha arra van igény.

A náluk képzett bébiszitterek a 25 órás elméleti oktatás után 50-100 órás gyakorlati képzésen vesznek részt. Óradíjuk 400 és 700 Ft között mozog, attól függően, hogy milyen rendszerességgel, naponta hány órára veszi igénybe a szülő a szolgáltatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top