Család

Babasiker

Anne Geddes egyéni, különleges gyermekfotóival meghódította az emberek szívét szerte a világon. Bájos, olykor szívszorító, máskor kacagtatóan vidám fotói a születést és az életet ünneplik.

A születés ünneplése

Anne az egyik legsikeresebb, legjobban elismert kortárs fotóművész. Munkái képeslapokon, posztereken, naptárakon, fotóalbumokon bejárták az egész világot. Az ausztrál születésű művésznő jelenleg Új-Zélandon él.

Eddig

Albumai nagyon kelendőek a világ több mint 50 országában. Az Eddig (Until Now) c. fotógyűjtemény képeit maga válogatta klasszikus alkotásaiból. A válogatás címlapfotója, a Maneesha és Jack a művésznő egyik kedvenc képe, amelyen egy apró koraszülött fehér babának egy fekete bőrű férfi tenyere formál bölcsőt. A könyvnek viharos sikere volt, 7 nyelven adták ki, Németországban 4 hónap alatt négyszer. 1998-ban megnyerte a Kodak Fotóalbumpályázatát, mely a legrangosabb német díj.

Lenn a kertben

Korábbi sikeres könyvében – a Lenn a kertben

(Down in the Garden)- olyan képek láthatók, ahol a babák valamilyen természettel kapcsolatos dolgot, virágot, pillangót, borsót, makkot, gombát alakítanak. Anne termékenyítő képzelete csodákat tesz kis modelljeivel.

Szeretettel küldött kis gondolatok

A Szeretettel küldött kis gondolatok (Little Thoughts With Love)c. albumba a képek mellé a művésznő kedvenc idézetei kerültek, melyeket Eleanor Roosevelt, Hans Christian Andersen, Teréz anya és mások írtak. A válogatás az élet csodájáról szól. A szakma elismerését is kivívta, számos rangos nemzetközi díjat kapott.

Naptárak az erőszak ellen

A naptárai eladásából befolyt összeg egy részét jótékony célra fordítják: Ausztráliában, Új-Zélandon, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok területén a gyermekek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények megelőzésével foglalkozó alapítványt támogatják nagyobb összegekkel (1992: 50 000 US$).

Az igazi gyermekszeretet

Anne sikerének kulcsa mély, tartós, igaz gyermekszeretete, a megkomponált képek egyedülálló művészi látványa esszenciája annak, ahogy mi magunk szeretgetjük, babusgatjuk a kisbabákat. Sok ember küld gyermekéről képet a művésznőnek, akinek mára már komoly babafotó-gyűjteménye van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top