Szójafehérje vagy tehéntej?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A szójafehérjébõl készült tápszernek semmivel nem nagyobb a tápértéke, mint a tehéntejbõl elõállítottnak. Mindkettõbõl ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat kapják meg a gyerekek.
2001. 04. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Érzékenység

Általában a szülők akkor választják a szójatermékeket, ha a baba allergiás vagy érzékeny a tehéntejre, nehézségei vannak a laktóz, azaz tejcukor emésztésével. Némely csecsemő krónikus érzékenységet mutat a tehéntejre, és ha lehet, el kell kerülnie ennek fogyasztását élete első néhány hónapjában. Ha a baba sír, nyűgös etetés közben vagy közvetlenül utána, esetleg hasmenése van, az lehet a tápszerérzékenység jele is.

Beszéljünk orvossal!

Amennyiben tejérzékenységre gyanakszunk, beszélnünk kell a gyerekorvossal vagy a családorvossal, aki lehet, hogy a szójafehérje alkalmazását tanácsolja majd. Azonban ne feledkezzünk el arról, hogy ez is kiválthat allergiás reakciókat. Általában azok a csecsemők, akik a tehéntejre allergiásak, a szójafehérjére is érzékenyek. Érdemes kipróbálni többféle fehérjepótló-terméket is, hogy a legmegfelelőbbet találjuk meg a baba számára .
Olvass tovább

Hozzászólások

kivi39 2013-10-30 14:23

Ennek a cikknek mi értelme volt? Konkrétan semmi nem derült ki belőle, csak annyi, hogy azok kapnak szójatápszert, akik allergiásak a tehéntejre, de óvatosnak kell lenni, mert a szója jobban allergizál, mint a tej. Azt hittem, valami újdonságot, fontos dolgot is megtudunk belőle....

eda-1952 2013-10-30 14:07

Mi a baj az ő betükkel?:-o

 

Egyébként ha nem tejérzékeny valaki, akkor tehéntej és tejtermék.

Nők Lapja Cafe 2013-10-30 13:52

A szójafehérjéből készült tápszernek semmivel nem nagyobb a tápértéke, mint a tehéntejből előállítottnak. Mindkettőből ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat kapják meg a gyerekek.

Nők Lapja Café: Szójafehérje vagy tehéntej?