Csajos Bajok

Ezért baj, ha túl gyakran tisztálkodsz

Napjában többször tisztálkodsz, és az intim területek sem maradnak ki? Ha nem jól csinálod, többet árthatsz vele, mint gondolnád! Íme, a túl gyakori és nem jól megválasztott hüvelyöblítés káros hatásai és a megfelelő használat előnyei!

Mivel az intim területek rendkívül érzékenyek, és fertőzésre hajlamosak, a túlzott tisztálkodás könnyen felboríthatja a hüvely kényes pH-egyensúlyát, ami fertőzéshez is vezethet. Ezekre figyelj az intim zónád ápolása során!

Ezért baj, ha túl gyakran tisztálkodsz

 

Túlzásba vitt tisztálkodás

Mindannyiunk hüvelye más, de az mindenkiben közös, hogy a hüvely pH-ja savas, ami útját állja a kártékony baktériumoknak, ugyanakkor kedvez a jótékony baktériumoknak, éppen ezért különös figyelmet kell szentelni az intim tisztálkodásnak.

A hüvelyváladék az, ami segíti a hüvely természetes tisztulási folyamatait, amire még véletlenül sem az erősen illatozó tusfürdők és szappanok a megfelelő tisztálkodási szerek. Ezek nemcsak irritálhatják az intim területeket, de a hüvely savas közegét könnyen a lúgos irányba tolhatják, így téve védtelenné a fertőzések számára.

Ha nem jól választod meg az intim tisztálkodószereket, mosakodógéleket, és nem kifejezetten intim zuhanyhoz való szereket használsz, könnyen felborulhat a hüvelyflóra pH-ja, ami meggyengíti a kártékony baktériumokkal szembeni védekezőképességét, és hüvelyszárazságot, fertőzéseket is okozhat. Így a kórokozókat nemhogy elűzöd, hanem még beljebb juttathatod a szervezetedbe. Ha viszont jól választod meg a tisztálkodószereket, akkor a gombás hüvelyfertőzések kialakulásának esélyét is csökkentheted, ami nyáron még a szokásosnál is kellemetlenebb tud lenni!

Így tisztálkodj helyesen!

Hüvelyöblítésre és az intim területek tisztítására mindig illatanyagmentes szereket válasszunk, és langyos, meleg vízzel tisztálkodjunk. Ha nem megelőzésről van szó, hanem már gombás fertőzéssel küzdesz, akkor is jó, ha tudod, hogy vannak már külön, a fertőzések ideje alatt használható, kíméletes tisztálkodószerek, amelyek felgyorsíthatják a gyógyulás folyamatát. Biztos lehetsz benne, hogy ezek a tisztálkodószerek nem irritálják, hanem nyugtatják a bőrödet.

 

Olvass még az intim egészségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top