Változókor
Facebook-oldal

Remifemin facebook

Változókor – fény és árnyék

Az utolsó menstruációval (menopauza) együtt elmúlnak a serdülőkortól folyamatosan jelenlevő gondok, amelyek a biztonságos és mégis kíméletes fogamzásgátlással kapcsolatban merültek fel. Sok nő pozitívan éli meg ezt az újonnan nyert szabadságot. Az évtizedekig szedett fogamzásgátlók elhagyása is megkönnyebbülést jelenthet.

Közismert tény, hogy a havi menstruáció csak igen kevés nőnél zajlik le kellemetlenségek nélkül. Azok, akik nem tartoznak a „kiválasztottak” közé, minden bizonnyal könnyebben vesznek búcsút a havonta ismétlődő „tortúrától”.

Az aktívan élő, megfelelően kezelt nők sokkal öntudatosobban válaszolják meg a kérdést: Változókor? Na és!

Ennek éppen ellenkezője a passzivitás: a semmiből nem lesz semmi. Vagyis, mi történik akkor, ha egy nő csupán a jó szerencsére bízza magát? Ha az egészségről van szó, akkor nem szabad csak a szerencsére hagyatkozni.

A kiegyensúlyozott, kalciumban gazdag (tej, sajt, joghurt stb.) táplálkozás és a személyre szabott mozgás (séta, gimnasztika) nemcsak a csontritkulást előzik meg, hanem egyébként is nélkülözhetetlen elemei az egészséges életmódnak.

Be kell osztanunk az energiánkat és nem szabad magunkat folyamatosan túlterhelni. Ezt a szabályt is érdemes megszívlelni – és nemcsak a változókorban!

A jól ápolt test és lélek nemcsak ma, hanem holnap és holnapután is megajándékoz a legfontosabbal: egészség, és ezzel együtt jó közérzet és életöröm.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Tünetek, amikről biztosan tudhatod, hogy téged is elért a klimax

Tünetek, amikről biztosan tudhatod, hogy téged is elért a klimax

Akár tagadjuk, akár nem, minden nő fél a klimaxtól, illetve a változó korral járó tünetektől. Persze a menstruáció elmaradása önmagában még nem jelentene nagy veszteséget, hiszen oly sok nyűggel jár. De az egyéb klimaxos jelenségek, illetve a lelki háttér elég megviselő lehet.

Ettől minden nő tart, mégsem jön el a világ vége

Ettől minden nő tart, mégsem jön el a világ vége

Sok változókorban lévő nő nincs tisztában azzal, hogy a hüvelyszárazság a klimax egyik kellemetlen velejárója. Többen azt sem tudják, hogy tehetnek a probléma ellen.

Csodás nők 50 felett – igézően szépek az örök nők

Csodás nők 50 felett – igézően szépek az örök nők

A szépség belülről fakad, mondják a legtöbben. A változókorban a nők gyakran alulértékelik önmagukat, és elfeledkeznek arról, hogy milyen csodásak valójában. Most olyan válogatást hoztunk, amelyben ahhoz nyújtunk segítséget, hogy visszataláljanak önmagukhoz.

Kortalan nők: ilyen a szerelem az ötödik X után

Kortalan nők: ilyen a szerelem az ötödik X után

Vajon miért nem beszél a társadalom az időskori szerelemről és szexuális életről? Pedig a szakemberek szerint sokan vannak olyanok, akik az ötvenes éveikre érnek meg igazán a testi szerelemre.