Valentin nap
Születési idő

2016.02.14.

Kapcsolódó tartalmak

Valentin nap - minden infő egy helyen

A Valentin nap, február 14-én, Szent Bálint vértanú napja. Az angolszász országokból elterjedt hagyomány szerint Valentin nap (Valentine's Day) idején a szerelmesek megajándékozzák egymást. 

Szent Bálint vértanú Terni (Interamna) püspöke volt, akit II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt kellett vértanú halált halnia. A börtönben sínylődve csodát tett: visszaadta börtönőre lányának szeme világát. Mielőtt a hagyomány szerint február 14-én kivégezték, búcsúlevelet írt a leánynak, ami a "Te Bálintod" fordulattal zárult. Valentin nap ünnepe a kilencvenes évek idejétől kezdett elterjedni hazánkban, a név érdekes módon nem a magyar Bálint névalak szerint, hanem az angolszász Valentine's Day nyomán Valentin formájában. A keresztény liturgia szerint ez az ünnep nem mást, mint Jézusnak, égi vőlegényként az égi menyegzőre való megérkezését ünnepel. A virágüzletek és az ajándékboltok kiemelkedő forgalmat bonyolítanak Valentin nap alkalmával.

Valentin nap galéria

  • Állati cukiságok Valentin napra

  • Pasik Valentin napra

  • Valentin napi ajándék ötletek: látványos finomságok

Kapcsolódó cikkek

534 lányt köszöntött Valentin-napon a 14 éves srác

534 lányt köszöntött Valentin-napon a 14 éves srác

Pazar meglepetést talált ki a 14 éves fiú Valentin-napra. Az iskola összes lánytanulóját felköszöntötte. Valami egyedit és különlegeset szeretett volna. Sikerült neki.

Mariah Carey egy kádban enyeleg a szeretőjével

Mariah Carey egy kádban enyeleg a szeretőjével

Párolog belőlük a szexualitás, feltehetőleg csak a kezükben lévő pohár és a helyiségben tartózkodó fényképész miatt nem esnek egymásnak. Mariah Carey és Bryan Tanaka megmutatják, hogy a felső tízezer miként ünnepli a szerelmesek napját.

Michelle Obama laza fotóval kívánt boldog Valentin-napot

Michelle Obama laza fotóval kívánt boldog Valentin-napot

A korábbi first lady éppen jól megérdemelt pihenését tölti férjével, akinek a Twitteren kívánt boldog Valentin-napot.

Szuperszexi fotóval köszöntötte Valentin-napon férje Hosszú Katinkát

Szuperszexi fotóval köszöntötte Valentin-napon férje Hosszú Katinkát

Szerelmes üzenetet posztolt Hosszú Katinka Valentin-napra. Férje, Shane Tusup, ha lehet, még szívmelengetőbb szavakat használt. És olyan szexi fotót posztolt feleségéről, amitől a hideg, ködös februárban is azonnal kisüt a Nap.