A találmánnyal gyorsan kideríthető, vajon a páciensnek stroke-ja volt-e.

További cikkek

Tagadja az agyvérzését Tina Turner

Tagadja az agyvérzését Tina Turner

A rocknagyi a hírek szerint egy kisebb stroke-on esett át.

Félóránként meghal valaki stroke miatt

Félóránként meghal valaki stroke miatt

A dohányzás, a cukorbetegség és a helytelen táplálkozás egyaránt kockázati tényező.

Egyre fiatalabbakat ér szélütés

Egyre fiatalabbakat ér szélütés

A betegek száma 2030-ra akár meg is duplázódhat.

Oxigénterápia – többtucatnyi betegségen segíthet

Oxigénterápia – többtucatnyi betegségen segíthet

Migrén, fülzúgás, Lyme-kór vagy stroke: látszólag semmi közös nincs ezekben a betegségekben. Ha csak az nem, hogy mindegyik eredményesen gyógyítható, illetve tüneteik kontrollálhatók a hiperbár oxigénterápiával (HBOT). Bár az eljárás évek óta...

Leginkább ezektől a betegségektől félnek a magyarok

Leginkább ezektől a betegségektől félnek a magyarok

A rák, az infarktus, az Alzheimer- és a Parkinson-kór a négy legfélelmetesebb betegség a magyarok szemében. Hiába tartanak azonban tőlük, keveset tesznek azért, hogy elkerüljék azokat. Az orvosok szerint az interneten terjedő csodaszerek, a biztos...

Kézfogásod árulkodhat egészségedről

A legújabb kutatások szerint néhány meglepően egyszerű vizsgálattal megállapítható, mekkora az esélyed az időskori elbutulásra, agyvérzésre, vagy akár az Alzheimer-kórra.

Stroke-ot okozhat az orrfújás?

Szex, orrfújás, hirtelen mozdulatok. Ezek az első látásra teljesen ártalmatlan cselekvések évente átlagosan 8000 ember életét követelik.

A nyugtalanláb-szindróma jelzi a szívpanaszokat

A nyugtalanláb-szindróma éjszakai lábrángásai valószínűleg többek puszta kellemetlenségnél. A legújabb kutatások szerint egyes emberekben hirtelen szívpanaszokat jelezhet előre.

Kávéval megelőzhető a stroke

Azok a nők, akik több mint egy csésze kávét isznak naponta, 25 százalékkal csökkenthetik a stroke kialakulásának esélyét. A svéd kutatás megkérdőjelezi a közfelfogást, miszerint a kávé rossz hatással van az egészségünkre.

A stroke előre jelzi érkezését

A nem kezelt stroke egyetlen órájában az agy 3 és fél évet öregszik, minden percben 2 millió idegsejt pusztul el, az elveszített idegpályák hossza óránként kb. 700 km.