Céklaszezonban ne hagyjuk ki egy héten legalább egyszer a céklás ételeket. Vacsorára például...

További cikkek

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

A batyu azért jó választás vacsorára, mert ha marad, akkor tízóraira is bevethető másnap. Ne riasszon el az sem, hogy a tésztát saját kezűleg kell csinálni, abszolút megéri azt a plusz 10 percet, amit rászánsz majd.

A bacon a konyha igazi csodafegyvere – 3 tuti recept

A bacon a konyha igazi csodafegyvere – 3 tuti recept

A megbízhatóan dobja fel a megszokott, unalmassá vált húsokat, zöldségeket. Ráadásul szemre sem utolsó látvány egy-egy szépen begöngyölt falat, és a baconnel borított pástétom tálalásakor egyenesen a konyha császárnőjének érezhetjük magunkat.

Mit főzzek ma vacsira? Tökéletes bolognait

Mit főzzek ma vacsira? Tökéletes bolognait

Néha vissza kell térni azokhoz a jól ismert receptekhez, amiket még anyáinktól tanultunk. Ilyen a bolognai spagetti is, de nézzük meg, hogyan kell ezt tökéletesen elkészíteni.

Diéta: házi aszalt szilvás keksz

Diéta: házi aszalt szilvás keksz

Kakaós is, kókuszos is, és egy csipet fahéjat is dobtam bele. Ráadásul a szilva házilag aszalt, hát kell ennél több? Még azok is kértek repetát belőle, akik egyébként a hagyományos édességek hívei. Próbáld ki te is!

Mit főzzek ma vacsira? Kéksajtos csirkemellet

Mit főzzek ma vacsira? Kéksajtos csirkemellet

Bármilyen furcsán is hangozhat elsőre, a kéksajt és a sütőtök édessége jól összeillik a sült csirkemellel. Ráadásul egy félóra alatt kész is van.

Vegán naan kenyér

Vegán naan kenyér

Aki már járt indiai étteremben, bizonyára találkozott e „lapos kenyérrel”, amit otthon sem olyan bonyolult elkészíteni.

Mit főzzek ma vacsira? Kókusztejes tököt

Mit főzzek ma vacsira? Kókusztejes tököt

Ha még nem próbálkoztál a kókusztejjel, akkor épp itt az ideje, pláne a sütőtök szezonjában.

Csokoládés kuglóf mogyorós karamellszósszal

Csokoládés kuglóf mogyorós karamellszósszal

Hideg és borús az idő, mi kell a jobb hangulathoz? Mit szólnál egy szép és ráadásul nagyon finom süteményhez?

Mit főzzek ma ebédre? Sertésszüzet hercegnőburgonyával

Mit főzzek ma ebédre? Sertésszüzet hercegnőburgonyával

A legjobban variálható hozzávalók egyike a krumpli, ezért jöjjön egy különleges, hercegnőburgonyás recept a vasárnapi ebédhez.

Mit főzzek ma ebédre? Gyömbéres marharilette-et

Mit főzzek ma ebédre? Gyömbéres marharilette-et

Rillette-et akkor készítek, ha megmarad a konyhában valami finomság. A kedvencem kacsából készül, de csináltam már nyúlból, sertéstarjából vagy borjúnyelvből is. Most pedig marhapofából kerül terítékre.

Mit főzzek ma vacsira? Almás nudlit

Mit főzzek ma vacsira? Almás nudlit

A mai nudlis vacsora édesen az igazi, jó gazdagon nyakon öntve fahéjas vaníliaöntettel.

Csokis kaland: süsd meg az ország cukormentes tortáját!

Csokis kaland: süsd meg az ország cukormentes tortáját!

Minden van benne, ami egy csúcsszuper csokitortához kell, csak éppen cukor nincs. Itt az ország cukormentes tortájának a receptje.

Így főzz almahéjteát!

Így főzz almahéjteát!

Az almáspite-sütésnek több előnye is van. Talán nem is gondolnád, de az egyik az, hogy rengeteg almahéj marad a munkálatok után. Hogy miért jó ez? Készíthetsz belőle teát!

Mit főzzek ma vacsira? Csirkés palacsintát

Mit főzzek ma vacsira? Csirkés palacsintát

Ha palacsintáról van szó, nem ismerünk tréfát, jöhet sósan, édesen, zöldségesen vagy gyümölcsösen. A mai estét egy különleges csirkés camembert-es verziót próbálunk ki, nyakon öntve áfonyaszósszal.

Mit főzzek ma vacsira? Káposztalevest húsgombóccal

Mit főzzek ma vacsira? Káposztalevest húsgombóccal

A minap pont sokkal több savanyú káposztát vettem, mint amennyire szükségünk van. Úgyhogy most a vasárnapi töltött káposzta után a maradék káposztát levesnek tálalom vacsorára.

A tökéletes, filléres marcipán

A tökéletes, filléres marcipán

Figurákhoz, tortákhoz, sütikhez, ehető gyurmaként kiváló ez a kis hamis, mely olcsóbb, mint az igazi marcipán, de nagyon hasonló ízű.

 Körtés–barackos Charlotte-torta

Körtés–barackos Charlotte-torta

Baracklekvárral bolondítottam meg, és vaníliakivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem, és a végén jól megettem.

Mit főzzek ma vacsira? Babos pitét

Mit főzzek ma vacsira? Babos pitét

Valószínűleg Bud Spencer kedvencévé válna ez a pite, ha ismerné. Tulajdonképpen a chili és a quiche keresztezése, úgyhogy csak finom lehet.

9 torta, amit nyugodtan megsüthetsz a gyerek szülinapjára

9 torta, amit nyugodtan megsüthetsz a gyerek szülinapjára

A tortakészítés sok háziasszonynak mumus, úgy érezzük, hogy ez már külön műfaj, ehhez több kell, nem merünk belevágni, hogy a következő születésnapra mi magunk készítsük el a tortát. Pedig egyre drágábban adják a cukrászdák az egyre vékonykább...

Sósan már próbáltad? Húsos piték ebédre

Sósan már próbáltad? Húsos piték ebédre

Ha pite, akkor ne csak almásra, túrósra, mákosra gondoljunk, főétellé is megtehetjük, ha csirkés raguval, májjal, spenóttal töltjük meg. Az amerikaiaknál, az angoloknál, az íreknél és a franciáknál is rettentő népszerűek a sós, húsos piték, de már...

Mit főzzek ma ebédre? Spanyol csirkecombot

Mit főzzek ma ebédre? Spanyol csirkecombot

Evezzünk spanyol vizekre, és fedezzük fel ezt a zöldséges, csirkés, vörösboros ebédet magunknak.

Egzotikus házi ketchupok

Egzotikus házi ketchupok

Ízlés kérdése, hogy ki melyik ketchupra esküszik. Van, aki szerint a bolti termék a jobb, mások otthon gyártanak maguknak ebből a szószból. Azonban a következő egzotikus ketchupokból az üzletek polcain aligha találunk majd, ezek különleges ízeit...

Mit főzzek ma ebédre? Cipóban gombaragut

Mit főzzek ma ebédre? Cipóban gombaragut

Főzzünk ma francia ételt úgy, ahogy a nagyok teszik. Daniel Labrosse receptje egy különleges ízvilágba kalauzol el minket.

Mit főzzek ma vacsira? Cékla-burgonya főzeléket

Mit főzzek ma vacsira? Cékla-burgonya főzeléket

A cékla sokkal többet tud, mint amennyit ismerünk belőle, itt az ideje, hogy kipróbáljuk főzelékben is.