Palacsinta alaptészta recept

Az igazi magyar palacsintának vékony tésztája van, amit aztán kedvünkre megtölthetünk, de mégis a túrós és a lekváros az igazi. Mutatunk egy alaptészta receptet, aztán kedvedre válogathatsz a megannyi tipp, praktika, recept közül.

Hozzávalók a palacsinta tésztájához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 2 egész tojás
  • pici só
  • 1/2 dl étolaj

Elkészítése:

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat. Minél több tejet teszünk a tésztába, annál ízletesebb lesz, akár csak tejjel is készíthetjük.

Ha mégis elrontottad? Ne öntsd ki a tésztát, hanem egy nagy lendülettel öntsd a sütőbe, és süsd meg ál-császármorzsának.

palacsinta galéria

  • Palacsintakreációk

  • Kellékek palacsintasütéshez

  • Divat a palacsinta!

  • Nate Shields fura palacsintái

  • Palacsintamester

Kapcsolódó cikkek

A vegánok és a diétázók megmentője ez az isteni palacsinta

A vegánok és a diétázók megmentője ez az isteni palacsinta

6 hozzávalóból, 10 perc alatt elkészítheted ezt a szuper, vegán palacsintát!

Nem éltél, amíg nem kóstoltad ezt az oreós palacsintatortát

Nem éltél, amíg nem kóstoltad ezt az oreós palacsintatortát

Imádod az Oreót? És a palacsintát sem veted meg, ha már itt tartunk? Készülj, mert megváltoztatjuk az életedet!

A palacsinta maga a belénk ivódott gyerekkor

A palacsinta maga a belénk ivódott gyerekkor

Vannak témák, amiket újra és újra meg kell írni, mert visszajárnak. Vagy azért, mert végre van értelme róla beszélni, vagy azért, mert még mindig nincs. És vannak örök témák, amik beleégnek a kollektív tudatba, és nem eresztenek. Ilyen a palacsinta is.

Így készítheted el a maláj hálós palacsintát

Így készítheted el a maláj hálós palacsintát

A roti jala, azaz a lukacsos, hálószerű maláj palacsinta nagyon látványos, az elkészítése pedig szuper móka! Remek lehet köretként szaftos ragukhoz, de megtöltve is finom!