A férfiak és a nők másként látják a színeket. Tényleg ég és föld köztünk a különbség, ezt már...

További cikkek

És akkor az oktató az autóban a combomra tette a kezét…

És akkor az oktató az autóban a combomra tette a kezét…

Efféle rémtörténeteket sokszor hallhatunk, ha szóba kerül a jogsi megszerzése egy női társaságban, és ahhoz sem kell messzire menni, hogy üvöltöző, mogorva gépjárművezető-oktatókról meséljenek nekünk. Az oktatónők tényleg türelmesebbek?

Tudományos magyarázkodás a nemek közti különbségekre

Tudományos magyarázkodás a nemek közti különbségekre

A férfi és nő közötti különbségek mindig jó alapot adnak egy kis csipkelődésre az ellenkező nem rovására, és a nemek közötti vita tulajdonképpen azóta parázslik hol nyíltan, hol a hamu alatt, amióta világ a világ. A tudomány már jóval...

Másképp látjuk a világot, mint a férfiak

Másképp látjuk a világot, mint a férfiak

A férfiak és nők agya másképp dolgozza fel a vizuális információkat – állítja egy amerikai kutatás.

A nők sem tudnak több dologra figyelni?

Nemcsak a férfiak, de a nők sem tudnak egyszerre több dologra figyelni – állítja egy új kutatás.

A nők jobban parkolnak a férfiaknál

A nők jobban parkolnak a férfiaknál

A nők nemcsak hogy jobban parkolnak, de szebben is teszik le az autót, csak az átlagos nőnek kicsit tovább tart a manőver.

Bizonyíték: a nők okosabbak a férfiaknál

Bizonyíték: a nők okosabbak a férfiaknál

Okosabbak vagyunk a férfiaknál, és ezt nem mi mondjuk; tudományosan bizonyított tény! IQ-ban száz éve először megvertük az erősebbik (?) nemet.

Női agy - férfiagy: Miért nem értjük meg egymást?

Lány és fiú nem lesz, hanem születik. Mióta a szakemberek segítségül hívhatják az agykutatás legmodernebb berendezéseit, bebizonyosodott, hogy nő és férfi agya között számtalan neurológiai eltérés létezik. Mindkettejüknek mások az erősségei és a...

Női agy, férfiagy – Különbözünk, de miért?

Jobban kommunikálunk, mint a férfiak, ők viszont ritkán tévednek el, ha oda kell találniuk valahova. Másban vagyunk jók, másképp gondolkodunk, de mi ennek az oka?

Így dönt a férfi

A nőknek ez nem lesz újdonság, de a férfiak valóban máshogy reagálnak kockázatos helyzetekre nyomás alatt. A tudósok felfedezték, hogy a férfiak hirtelen hoznak döntést kisebb jutalomért, míg a nők sokkal ráérősebbek.

Férfiagyú nő és női agyú férfi?

A nemek agyi sajátosságait kutatva megállapították a tudósok, hogy igen sok jellegzetessége van külön a férfiagynak és a női agynak – Soma Mamagésa heti üzenete ezt járja körül.