Nemzeti Vágta
Születési idő

2008.05.31.

Születési hely

Budapest

Csillagjegy

Szűz

Kapcsolódó tartalmak

Minden infó egy helyen a Nemzeti Vágtáról

A Nemzeti Vágta nevű rendezvényt 2008-ban rendezték meg először. A Nemzeti Vágta helyszíne a Hősök tere, a Felvonulási tér és az Andrássy út.

A Nemzeti Vágta célja egyrészt a magyarság lovas hagyományainak őrzése, újraértelmezése. A Nemzeti Vágta ezen kívül kiváló lehetőség a határainkon inneni és azon túl lévő magyar települések kapcsolattartására, együttműködésére. A rendezvény különféle korok lovassági hagyományait is bemutatja.

A Nemzeti Vágta pénzjutalmát a győztes ló nevezője kapja meg. A győztes ló lovasáé az Arany Sarkantyú. A győztes lovat nevező önkormányzat egy évre megkapja a Nemzeti Szablyát, ami egy vándordíj, emellett pénzjutalomban is részesül. 2008 és 2014 közt rendre a következő települések lova nyert a Nemzeti vágtán: Nyíregyháza, Bácsalmás, Demecser, Bajai kistérség, Ferencváros, Baja, Tahitótfalu

A Nemzeti Vágta 2015-ben szeptember 18. és 20. között lesz megrendezve, szokásos helyszínén, a Hősök Terén.

Nemzeti Vágta galéria

  • Nemzeti Vágta

  • Nemzeti Vágta első nap

  • Nemzeti Vágta második nap

  • Nemzeti Vágta I.

Kapcsolódó cikkek

Nemzeti Vágta 2016: Kun Ferenc, Füzér lovasa a győztes

Nemzeti Vágta 2016: Kun Ferenc, Füzér lovasa a győztes

Megvan a 2016-os Nemzeti Vágta legjobb, leggyorsabb lovasa! A Füzérről érkezett Kun Ferenc Colonia Victoria nevű lova nyergében végzett az élen, és lett a 2016 leggyorsabb lovasa címet kiérdemlő versenyző.

Nemzeti Vágta: így alakulnak a programok az eső miatt

Nemzeti Vágta: így alakulnak a programok az eső miatt

Az eső ellenére is változatlan a kilencedik Nemzeti Vágta szombati programja – közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Szerdától ne menj a Hősök tere felé

Szerdától ne menj a Hősök tere felé

Óriási káosz várható szerdától a Hősök terén és annak közvetlen környékén. A hétvégi Nemzeti Vágta miatt lezárnak több útszakaszt. A Hősök terére mától még gyalogosan sem engednek be.

Mindent a 2016-os Nemzeti Vágtáról

Mindent a 2016-os Nemzeti Vágtáról

Természetesen Idén is lesz Nemzeti Vágta. Tudj meg mindent a rendezvényről. Itt vannak a részletek: