lekvár

Jó hír a sörfogyasztóknak: itt van a sörlekvár!

Jó hír a sörfogyasztóknak: itt van a sörlekvár!

Szükségből született meg ez a különleges lekvár: egy hosszú és hideg télen Nancy Warner már nem tudott honnan lekvárt felhajtani a sütihez, sör meg...

Készíts lekvárt, hálás leszel magadnak ezért még télen!

Készíts lekvárt, hálás leszel magadnak ezért még télen!

Kenyérre kenve, süteményekbe, palacsintába töltve is mennyei – a lekvárt szinte nem is lehet nem szeretni. Ha te is igazi lekvárfanatikus vagy...

Elő a lekvárokkal, isteni édességeket hoztunk!

Elő a lekvárokkal, isteni édességeket hoztunk!

Ha nyáron egyik lekvárt főzted a másik után, akkor ideje elővenni 1-2 üveggel a kamrapolcról, és készíteni valami lekváros édességet. Jöhet a...

Ribizlilekvár-recept – tartósítószer nélkül készítve

Ribizlilekvár-recept – tartósítószer nélkül készítve

A ribizli az egyik legzamatosabb bogyós gyümölcsünk. Nyersen vagy befőzve fogyasztva számtalan értékes ásványi anyaggal, vitaminnal látja el a...

Befőzés: lekvárfőzési kisokos

Befőzés: lekvárfőzési kisokos

Aki szereti a lekvárt, pontosan tudja, hogy a bolti lekvár szinte a nyomába sem érhet a házi lekvárnak. És bár a legfinomabb házi lekvárt a...

Kezdődik a befőzés! Két szuper eperlekvár

Kezdődik a befőzés! Két szuper eperlekvár

A nyárral együtt eljött a befőzés ideje is. Mi az eperrel kezdjük, mert tapasztalatból tudjuk, hogy összehasonlíthatatlanul finomabb a házi...

Így készül a jó lekvár

Így készül a jó lekvár

A lekvárfőzésnek nagy hagyományai vannak nálunk, és előbb-utóbb mindenkiben felmerül, hogy jó lenne a nagyi nyomdokaiba lépve saját gyártmánnyal is...

Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt

Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt

Ettél már valaha paradicsomlekvárt? Ha kipróbálod ezt a különleges receptet, biztosan az egyik kedvenced lesz. Nagyszerű íz és különleges aroma...

Gyömbéres málnadzsem, készítsd el te is!

Gyömbéres málnadzsem, készítsd el te is!

Idén nem teszek el semmilyen lekvárt – szögeztem le az évi szokásos pinceleltározás után. Aztán a piacon az orromnál fogva vezetett az erdei málna...

Befőzés: fahéjas körtelekvár – nem ettél még ennél finomabbat

Befőzés: fahéjas körtelekvár – nem ettél még ennél finomabbat

A fahéj különleges ízt ad a körtének. Próbáld ki ezt az egyszerű és gyorsan elkészíthető receptet, melyben egészen biztosan nem fogsz csalódni...

Befőzés: így készíts mindenmentes őszibaracklekvárt

Befőzés: így készíts mindenmentes őszibaracklekvárt

A lédús és zamatos őszibarackból különlegesen finom lekvárt főzhetsz. Ráadásul a gyümölcsön kívül semmi egyéb hozzávalóra nincs szükséged. Készíts...

Befőzés: nincs ennél egyszerűbb és finomabb málnalekvár

Befőzés: nincs ennél egyszerűbb és finomabb málnalekvár

A málna az egyik legízletesebb nyári bogyós gyümölcsünk. Finom zamatát és illatát a befőzés során sem veszíti el. Készíts velünk egyszerűen és...

Befőzés: így készítsd a legfinomabb sárgabaracklekvárt

Befőzés: így készítsd a legfinomabb sárgabaracklekvárt

A sárgabaracklekvárt tartják a lekvárok lekvárjának. Hogyan készül? Íme egy kipróbált, egyszerű recept, melyből nagyon finom dzsemet készíthetsz.

Befőzés: készíts rebarbarás cseresznyelekvárt

Befőzés: készíts rebarbarás cseresznyelekvárt

Ha igazi különlegességre vágysz, készítsd el ezt a csöppet sem bonyolult rebarbarás cseresznyelekvárt. Nem fogsz csalódni az egyedi ízben.

Befőzés: így készül az egreslekvár

Befőzés: így készül az egreslekvár

A nyár egyik legkülönlegesebb gyümölcse az egres, vagy ahogy még gyakran nevezik, a piszke. Nyersen fogyasztva is nagyon finom, lekvárként...

Befőzés: készíts ízletes ribizlilekvárt

Befőzés: készíts ízletes ribizlilekvárt

A ribizliből fantasztikusan finom és egészséges lekvárt főzhetsz. Segítünk, hogyan csináld!

Befőzés: nagyanyáink legfinomabb cseresznyelekvárja

Befőzés: nagyanyáink legfinomabb cseresznyelekvárja

Nagyanyáink még üstben és nagy mennyiségben főzték a lekvárt. Bár a főzési módszerben nem követjük teljes mértékben a hagyományokat, ez a...

Itt a málnadzsemmel töltött kolbász! – fotó

Itt a málnadzsemmel töltött kolbász! – fotó

Egy walesi férfi gyümölcslekvárral töltött kolbászt készített. Elég bizarrnak tűnik...

Végre itt van: eperszezonra fel!

Végre itt van: eperszezonra fel!

Végre annyi epret ehetünk, amennyit csak szeretnénk. Nézzük, mi mindent készíthetünk belőle, ha nem csak úgy magában szeretnénk fogyasztani.

Így készül a kivilekvár!

Így készül a kivilekvár!

Nekem nagyon tetszik a kivi harsány zöld színe, benne a sok apró fekete maggal, ez a kész lekvárban is nagyon szépen látszik. Az állaga zselés lett...

SK karácsonyi ajándék – lekvár

SK karácsonyi ajándék – lekvár

Legszívesebben saját kezűleg készítenéd el a karácsonyi ajándékokat, de mindenképpen valami olyat, aminek biztosan örülnek? Főzz lekvárt!

3 mesés kuglóf az otthon melegedős estékre

3 mesés kuglóf az otthon melegedős estékre

Friss gyümölcsből csökken a választék, ilyenkor előkaphatjuk a nyáron eltett lekvárokat, kompótokat, vagy benézhetünk a fagyasztóba, ha valami...

Mit főzzek ma ebédre? Kétfogásos finomságot!

Mit főzzek ma ebédre? Kétfogásos finomságot!

Mivel ünnep van ma, nem maradhatunk finom, ünnepi ebéd nélkül. Itthon lesz a család apraja-nagyja, igazi kiadós, kétfogásos menüvel készülünk nekik.

Isteni nyári dzsem háromféleképpen

Isteni nyári dzsem háromféleképpen

Az alábbi dzsemek friss nyári gyümölcsök besűrítésével, hidegen készülnek, mindenféle macera és mesterséges adalékanyag nélkül. Ha jó érettek a...

Lekvárkészítés: tartósíts pálinkával!

Lekvárkészítés: tartósíts pálinkával!

Lekvárt főzni igenis szexi. Nálam 10 éve kezdődhetett nagyjából 10 kiló eperrel, melyet a barátnőmmel valami szedd magad helyen gyűjtöttünk be...