karácsonyfadísz

Kapcsolódó tartalmak

Tudj meg mindent a karácsonyfadíszekről!

A karácsonyfára karácsonyfadíszt tenni a XVI századtól szokás. Kezdetben almát, diót, ostyát, mézeskalács-alakokat, édességeket, valamint fa és textil díszeket tettek rá. Népszerű karácsonyfadísz a XIX század közepétől a csillogó gömbök.

Legfelül a csúcsdísz van. Ez jellemzően csillag alakú karácsonyfadísz, a  betlehemi csillag miatt. A gömbök a paradicsomi fa almáit jelképezik. A szalagok, girlandok, stb. szimbolikája kettős: egyrészt a paradicsom kígyóját, másrészt a teremtést átszövő időszálakat szimbolizálják. A fa fényét régen gyertya adta, ma izzósor.

Egyre gyakoribb divat, hogy a fát nem sokszínű karácsonyfadíszekkel ruházzák fel, hanem csupán két színnel. A legnépszerűbb az arany–piros, piros–fehér, ezüst–fehér, esetleg ezüst–kék párosítás. Magyar karácsonyfadísz-specialitás a szaloncukor.

karácsonyfadísz galéria

  • Készíts gyöngyből karácsonyfadíszt!

  • Csinálj karácsonyfadíszt a gyerekekkel!

  • Csináld magad: karácsonyfadísz

  • Csináld magad: rénszarvasos karácsonyfadísz

Kapcsolódó cikkek

Így csomagold el a karácsonyfadíszeket!

Így csomagold el a karácsonyfadíszeket!

Az ünnep akkor ér véget, amikor (vízkeresztkor) lebontjuk a karácsonyfát. Ilyenkor a díszeket is gondosan elpakoljuk, hogy egy év múlva újra elővegyük őket. Hogyan pakoljuk el praktikusan és biztonságosan a karácsonyfadíszeket?

3 kipróbált édesség karácsonyra

3 kipróbált édesség karácsonyra

Bloggereink újabb adag izgalmas sütnivalót mutatnak, természetesen most is a karácsony jegyében. Hoztunk gyorsan összedobható és pepecselős desszertet is.

Karácsonyi díszek helyett finomságokkal díszítsd a fát!

Karácsonyi díszek helyett finomságokkal díszítsd a fát!

Szépek, mutatósak és finomak is! Az ehető karácsonyi díszeket nem lehet nem szeretni! Kezdj hozzá már most, és dugd el jól a kész díszeket, nehogy valaki rájárjon a díszítés előtt!

Szuperegyszerű és mutatós dísz a karácsonyfára, ruhacsipeszekből

Szuperegyszerű és mutatós dísz a karácsonyfára, ruhacsipeszekből

Készíts elegáns hópehelydíszt a karácsonyfára ruhacsipeszekből!