Gyereknap

Kapcsolódó tartalmak

Gyereknap - a gyerekek ünnepe

nemzetközi gyereknap megünneplése Törökországból terjedt el világszerte. Kemál Atatürk vezette  be és először 1920 április 23-án tartották meg. A gyereknap ünneplése mára világszerte elterjedt szokás. A volt szocialista országokban különös kultusza alakult ki, bár hazánkban már a második világháború előtt, 1931-től kezdve megünnepelték a gyerekeket – igaz, kezdetben gyermekhétnek nevezték a megemlékezést. A gyereknap 1950 óta lett egy napos ünnep nálunk, május utolsó vasárnapján ünnepeljük.

A világ más tájain jellemzően június elseje a gyerekek napja. Az ENSZ közgyűlése 1954-ben rendelkezett az egyetemes gyereknap (Universal Children's Day) megünnepléséről, a gyerekek jólétének előmozdítása érdekében. Az ENSZ-határozat (836(IX). nem jelöl meg konkrét napot az ünnep megtartására.

Gyereknap galéria

  • Gyereknapi rajzpályázat

  • Gyereknapi rajzpályázat

  • Kreatív gyereknaptár

Kapcsolódó cikkek

3 tóparti program gyereknapra 2017-ben

3 tóparti program gyereknapra 2017-ben

2017-ben május utolsó vasárnapja, vagyis a gyereknap, 28-ra esik, de szerencsére a legtöbb helyen már szombaton várják a családokat az izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal. Legjobb ha felpakoljuk a családot ezen a szép kora nyári hétvégén, és elutazunk a tópartra!

Sütés-főzés gyerekekkel? Naná!

Sütés-főzés gyerekekkel? Naná!

A gyerekek azt csinálják, amit a szüleiktől látnak. Na jó, sok minden mást is, de az, hogy mit látnak otthon, nagyban befolyásolja azt, hogy ők mihez kapnak kedvet. Így van ez a sütés-főzéssel is, amibe már egészen pici kortól be lehet vonni a gyerekeket, csak egy kis kreativitás, inspiráció, na meg némi türelem kell hozzá.

Szuper programok gyereknapra 2017-ben

Szuper programok gyereknapra 2017-ben

Május utolsó vasárnapja csakis róluk szól, egy hétvége, amikor (majdnem) mindent szabad. Hagyjuk, hogy ezen a napon ők vezessenek minket, és válasszanak a számtalan szuper gyereknapi program közül.

3 szuper gyereknapi program Budapesten

3 szuper gyereknapi program Budapesten

Hogy hova menjen a család gyereknapozni Budapesten? Rengeteg lehetőség adódik a kikapcsolódásra. Összegyűjtöttünk 3 szuper programot! Éljenek a gyerekek, a jó idő és a kikapcsolódás!