Ezzel az egyszerű kérdéssel szól Szűcs Bea a világhoz és hirdeti az úszás örömét. Hiszi és ma már...

További cikkek

Nagy mell és sport

Élsport nagy mellekkel – felejtsd el?

Állítólag kis mellekkel sokkal könnyebb sportolni, mint nagy mellekkel. De mi van akkor, ha egy sportolót kifejezetten nagy keblekkel ajándékozott meg az isten? És ha úgy tűnik, hogy már csak ez az egyetlen akadálya annak, hogy a világ élvonalába...

Durva szexista beszólások: „fociedző ne legyen egy férficsapatnál egy nő”

Durva szexista beszólások: „fociedző ne legyen egy férficsapatnál egy nő”

Balogh Tamás műsorvezető szerint a sportolónőket csak feszes dresszük miatt nézik az emberek: így nyilatkozott egy sportműsorban. Igen, Magyarországon. Igen, 2014-ben.

Szebb a győzelemnél: igazi emberséget mutattak a magyar sportolók

Szebb a győzelemnél: igazi emberséget mutattak a magyar sportolók

Győzni mindenki tud, veszíteni már nem olyan könnyű, ha pedig valaki akár saját kárán is képes a verseny eszméjét óvni, tette egyenesen sportszerűségi díjért kiált. A magyar sport napja alkalmából felelevenítünk néhány ilyen emlékezetes pillanatot...

Kell-e, hogy legyenek „nőies” sportok?

Csak minden harmadik lány sportol rendszeresen. Vajon miért?

Miklós Edité minden idők legjobb magyar téli olimpiai eredménye

Miklós Edit az új példakép: nála jobb eredményt még egyetlen magyar alpesi síző sem ért el olimpián: 16. helyen végzett Szocsiban.

Téli olimpia, pálmafákkal

Téli olimpia, pálmafákkal – mit hozhat Szocsi?

„Hot. Cool. Yours." Így szól a február 7-én kezdődő téli olimpia hivatalos jelszava, amelyet kétféleképpen fordíthatunk magyarra: „Menő. Laza. A tiéd.", esetleg „Rázós. Rideg. A magáé." Hogy melyik a helyes értelmezés, Szocsiban kiderül, az...

A műkorcsolya-Eb legszebb pillanatai

A műkorcsolya-Eb legszebb pillanatai

Alig 15 éves bajnoknő, levegőt hasító korcsolyák és szépen elkapott pillanatok Illyés Tibornak, az MTI fotósának képein. Budapesten rendezték a műkorcsolya Európa-bajnokságot, ahol 12 éremből nyolcat az orosz versenyzők nyertek.

Megalázás az edzésen – mit áll ki egy gyerek, míg élsportoló lesz?

Megalázás az edzésen – mit áll ki egy gyerek, míg élsportoló lesz?

Megalázás, agresszió, szexuális és lelki erőszak – minden harmadik gyerek él meg ilyesmit sportpályafutása során. Az UNICEF most elkészült jelentése a hazai gyereksport árnyoldaláról ad képet. Azért, hogy segítsen felismerni a problémát...

Az élsportolók anyukái előtt tiszteleg egy reklám

Könnyfakasztó videó: az élsportolók anyukái előtt tiszteleg egy reklám

A kiemelkedő sportteljesítmények mögött önfeláldozó anyák is állnak.

Sport vagy politika

Sport vagy politika?

Levélben kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a februári, szocsi olimpián résztvevő sportolókat, hogy a téli játékok alatt tartózkodjanak a politikai megnyilvánulásoktól – később úgy döntöttek, inkább külön zónát alakítanak ki tüntetésre. Nem ok...

SZINKRONBAN KELL LENNI A GONDOLATAIVAL, ÉS OLVASNI KELL A SZEMÉBŐL...

Bár Magyarország nem egy kifejezett síelő nemzet, most együtt izgulhatunk az olimpiai kvalifikációért hajtó Szabó Milán Gábor sífutóért, akinek édesanyja a Procter & Gamble jóvoltából a 2014-es Szocsi Téli Olimpiai Játékokon a helyszínről...

„Jár a szabadság Janics Natasának”

„Jár a szabadság Janics Natasának”

Janics Natasa kajakos döntése véglegesnek tűnik: tíz év sportolói pályafutás után távozik az országból, és szerb színekben versenyez tovább. Winkler Nóra különvéleménye.

Edző férje együtt sírt az aranyérmessel

Edző férje együtt sírt az aranyérmessel

A rúdugrónőt Pekingben még nyilvánosan ordította le az edzője, mert második lett. Azóta összeházasodtak, és elhozták az aranyat.

A láz oka: mitől van, ha nincs magyarázat?

Sokszor előfordul, hogy a kisgyerekünknek megemelkedik a testhőmérséklete, ám látszólag egészséges. Kezdjünk aggódni? Dr. Gyarmati Andrea szerint nem kéne.

Mennyi koszt ehet a gyerek?

Egy édesanya amiatt aggódik, hogy kisfia minden megízlel, a papírtól kezdve a homokig. Vajon ártalmas ez a kis szervezetére? Dr. Gyarmati Andrea válaszol.

Kezdjen egy négyéves gyerek sportolni?

Egy négy és fél éves kislány szülei nem tudnak megegyezni. Az apa szerint ideje, hogy elkezdjen sportolni, az anya szerint ez még korai. Ha valaki, akkor dr. Gyarmati Andrea tudja a jó választ.

Szoknyában kell versenyezniük a női bokszolóknak?

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség be akarja vezetni, hogy a nemzetközi versenyeken a női bokszolóknak szoknyát kelljen viselniük a ringben.

Hosszú távon bajnokok

A többségnek a nyugdíjkorhatárral lezárul valami, ám vannak élsportolók, akik a sokadik X után sem tudnak, akarnak leállni.

Orvos lesz a magyar élsportoló

Kótai Misit felvették az orvosi egyetemre, így pár éven belül akár az ökölvívóval készíttethetjük új koronánkat.

A sportoló gyerekek okosabbak

Sok szülő úgy tartja, hogy a korán kezdett sport elvonja a gyermeket a tanulástól, fáradt lesz, és gyakoriak a sérülések is. A szakember azonban úgy véli, a rendszeresen mozgók terhelhetőbbek, jóval ritkábban betegek, könnyebben kötnek...

Egy hely, ahová nem tehetik be pasik a lábukat

A felmérések szerint az olasz szinglik közel 30 százaléka ma is szívesen jár edzeni, a trend mégis megváltozott: egyre több nő azokat a tornatermeket keresi, ahol tilos a belépés férfiaknak. Egymás után nyílnak a csak nőknek szóló fitneszközpontok.

Élsport – mindent a győzelemért?

Valószínűleg nincs ember a földön, aki arra a kérdésre, hogy egészséges-e az élsport, azt a választ adná, hogy igen. Valamit valamiért – sajnos néha nagy árat fizetnek az élsportolók azért, hogy a versenyeken a dobogó legfelső fokára álljanak…

Bajnok élsportolókból sikeres üzletemberek

A világversenyek, olimpiák győztesei sportolói pályafutásuk lezárását követően sokszor edzőként, sportvezetőként folytatják karrierjüket. Akadnak azonban olyanok is, akik az élsport után a civil életben is megtalálták a számításaikat.

Tragikus focistahalálok

Egy pillanat műve az egész. Az egyik percben még ugyanúgy fut, védekezik, mint bármely sporttársa a pályán, majd hirtelen összecsuklik és vége. Ma már szinte azonnal mindenki a legrosszabbat sejti: hirtelen szívhalál.