Bruno Mars
Születési hely

Honolulu

Születési idő

1985.10.08.

IMDB-adatlap

Bruno Mars IMDB-adatlapja

Csillagjegy

Mérleg

Mindent Bruno Mars énekes-dalszerzőről!

Bruno Mars (eredeti nevén: Peter Gene Hernandez) 1985-ben született, hawaii-i énekes, dalszerző és zenei producer. Zenész családban nőtt fel, egészen fiatalon több előadónak is írt dalokat. Bruno Mars 2009-ben az Atlantic Records kiadóhoz szerződött. Közreműködött B.o.B Nothin' On You, és Travie McCoy Billionaire című dalában, ez pedig meghozta számára az igazi ismertséget, nemcsak, mint dalszerző, hanem mint énekes is.

Olyan slágerek társszerzője, mint Flo Rida-tól és Ke$ha-tól a Right Round, K'naan-tól a Wavin' Flag, és Cee Lo Green-től a Fuck You! Saját
slágerei (When I Was Your Man, Gorilla, Just the Way You Are, The Lazy Song...) is hatalmas sikert értek el. Eddig húsz alkalommal jelölték Grammy-díjra, amiből négyszer diadalmaskodott.

2013. novemberében Budapesten is fellépett, ahol valósággal felrobbant a Papp László Budapest Sportarénát. „Azért jöttünk, hogy megizzasszunk titeket! Álljatok fel a székekből is és táncoljatok, tomboljatok, bulizzatok” – nyitotta akkor a koncertjét Bruno Mars, akinek szavaira - itthon igazán szokatlan módon - mindenki felállt a lelátón és végigtáncolta a koncertet

Bruno Mars 2017. május 30-án ismét Budapesten lép fel!

Bruno Mars albumai:

  • Doo-Wops & Hooligans (2010)
  • Unorthodox Jukebox (2012)
  • 24K Magic (2016)

 

 

Kapcsolódó cikkek

Manchesteri robbantás – Ariana Grande és a többiek is üzentek

Manchesteri robbantás – Ariana Grande és a többiek is üzentek

Éppen befejezte az utolsó dalt, és elindult lefele a színpadról Ariana Grande, amikor a manchesteri arénát robbanás rázta meg. Eddig 22 halottról és több mint 50 sebesültről számoltak be a híradások. Most mindenki Manchesternek üzent.

Carpool Karaoke: Bruno Mars kiénekelte magát James Corden kocsijában

Carpool Karaoke: Bruno Mars kiénekelte magát James Corden kocsijában

Sokan próbálták már utánozni James Corden Carpool Karaoke videósorozatát, de maradjunk annyiban, hogy az eredeti az igazi. Most éppen Bruno Mars pattant be az anyósülésre.

Már hatévesen hollywoodi szuperprodukcióban szerepelt – 11 érdekesség Bruno Marsról

Már hatévesen hollywoodi szuperprodukcióban szerepelt – 11 érdekesség Bruno Marsról

2017. május 30-án ismét Budapesten ad koncertet Bruno Mars. 11 érdekességet szedtünk össze a négyszer Grammy-díjas énekes-dalszerzőről, aki már négyévesen zenélt, hatévesen pedig egy hollywoodi szuperprodukcióban szerepelt.

Felismered a Bruno Mars-videókat egyetlen részletből?

Felismered a Bruno Mars-videókat egyetlen részletből?

Május 30-án Bruno Mars koncertjére csápolhatunk Budapesten. A napokban új albummal jelentkező énekes-dalszerző slágereiből készítettek egy kvízt. Tesztelt le a tudásodat!