További cikkek

A húsvéti ételek újrahasznosítása

A húsvéti asztal állandó, jellegzetes eledele a sonka, a tojás és a kalács. A népi hiedelem szerint ezeknek az ételeknek a maradékait vétek volt veszendõbe hagyni, felhasználásuknak különbözõ mágikus erõt tulajdonítottak.

Stresszesebb vagy, mint gondolnád?

Ha állandó stresszben élsz, a tested hozzászokik a stresszhormonok támadásához - így a stressz tünetei már fel sem tűnnek. Pedig érdemes felfigyelni rájuk, hogy tehess az életedet megkeserítő feszültség ellen. Lássuk, mi minden utalhat arra, hogy...

Érzelmek és ételek - Depressziót okoz a helytelen táplálkozás?

Létezik-e kapcsolat a táplálkozás és az érzelmek közt? A kérdésre már az ókorban is keresték a választ, az összefüggés azonban csak a modern kor kutatási eredményeinek segítségével vált világossá.

Megvan a szerelem képlete!

Az örök szerelemre áhítozó romantikusok Valentin-nap előtt kiszámolhatják, melyik életkorban a legjobb szerelembe esni.

Új családtag a számítógép

Korunkban a számítógép már szinte nélkülözhetetlen, gyermekeink az iskolában és otthon is használják. Sokszor azonban olyannyira a rabjává válnak, hogy legszívesebben minden szabad percüket a gép előtt töltik. Pedig a túlzásba vitt...

Ülőmunkát végzel? 4 ötlet, hogy az irodában is fitt legyél!

Változtasd fitnesz-központtá az irodádat! Persze nem kell aerobik-órát tartanod az értekezlet helyett, de van néhány apró változtatás, amelyek segítségével az irodai órákba is belevihetsz egy pici mozgást.

Visszamennél dolgozni és bölcsit keresel? Évekig is elhúzódhat!

Szűkösek a férőhelyek a bölcsődékben és az óvodákban, így hiába szeretnének a kismamák minél előbb visszatérni a munkaerőpiacra, akár évekbe is telhet, mire sikerül megtalálniuk a megfelelő intézményt a gyermekeik számára.

Három jó ok, hogy nemet mondj az alkoholra

Ha összejössz a barátaiddal, egy-két pohár ital is lecsúszik? Vigyázz vele, mert nem kell ahhoz alkoholistának lenni, hogy az egészséged a kárát lássa az iszogatásnak!

Klímaváltozás vagy egészségügyi kiadások - ellentmondások Kanadában

Egy nemrég közzétett kanadai felmérés eredményei szerint a helyi lakosok többsége a bolygó sorsát alapjaiban meghatározó krízisként értékeli az éghajlatváltozást. Sokan ugyanakkor úgy vélik, a klímaváltozás elleni küzdelemre költött pénzt...

3 dolog, ami romba döntheti a diétádat

Úgy érzed, mindent megteszel, és a mérleg valahogy mégsem akarja mutatni az annyira várt eredményeket? Lehet, hogy valami olyasmi szabotálja a diétádat, amiről nem is gondolnád, hogy hizlal.

A közös házimunka a boldog párkapcsolat titka?

Azok a párkapcsolatok a legboldogabbak, ahol a család fönntartásához szükséges minden teendőt sikerül lényegében megfelezni. Nemzetközi társadalomkutatók Kanada 1986-ból, 1992-ből, 1998-ból és 2005-ből.

Egy vitamin, amitől tökéletes lesz az arcbőröd

Szeretnél fiatalabbnak tűnni a korodnál? Irány a zöldséges stand - ezt sugallják a legújabb kutatások.

9 tuti szakácskönyv a fa alá

Karácsonykor az ajándékozási őrületben érdemes visszatérni a klasszikusnak tekinthető ajándékhoz, a könyvhöz. A háziasszonyok, a friss feleségek, a konyhában szívesen tevékenykedő gyerekek számára tökéletes ajándék lehet egy-egy szakácskönyv...

Nem kapott nevet Gisele Bündchen fia

A brazil szupermodell és férje képtelenek eldönteni, mi legyen egy héttel ezelőtt született fiuk neve.

Karácsonyfa a konyha kincseiből - 3 tündéri dísz

Elég csak a konyhában körülnézni, ha színes, vidám karácsonyfára vágyunk. Ott találhatjuk meg az alapanyagokat, a többféle fém sütiformát és a só-liszt gyurmát. Megmutatjuk, hogyan lesz belőlük karácsonyfadísz.

A szépség és a szörnyeteg, avagy mit eszünk a csúnya pasikon?

Mindenki találkozott már olyan párral, amely után azért fordult meg, mert valami nem stimmelt, sehogyan sem illettek össze. Vajon akkor mit keresnek együtt? – merül fel bennünk a kérdés...

Tudtad? Rengeteg baktériumot lélegzünk be a cigifüsttel

Egy átlagos cigaretta füstjével rengeteg légúti betegséget okozó baktérium is bejuthat a szervezetbe - ezt igazolta egy új amerikai kutatás.

Kiderül, ki rontotta el – a pszichológus válaszolt

Megjelent a közkedvelt pszichológus, Ranschburg Jenő legújabb könyve, melyben a számtalan segítséget kérő levélre adott, válogatott tanácsait olvashatjuk.

Segítség, kitalált szeretőim vannak! - Soma Mamagésa válaszol

Huszonnyolc éves vagyok, két szép kisgyermek anyja, boldog házasságban élek. Többször is előfordul velem, hogy meglátok egy férfit, megtetszik, és fantáziálok róla. Elképzeltem a közös találkozóinkat, sőt képzeletben bele is szeretek.

Önmagadat gátolod a boldogságban? - Megoldás két lépésben

Minden embernek van egy saját öntudatlan életfilozófiája, amely meghatározza élete milyenségét. Legtöbbször azonban épp ez a belső, tudattalan hitrendszer akadályoz meg minket abban, hogy boldogok legyünk.

Segítség! A kisfiam magányos! - Dr. Ranschburg válaszol

Egy anyuka számára az a megnyugtató, ha gyereke népszerű, sok barátja akad az óvodai közösségben. De mit tehet, ha a gyerek magányos?