befőzés

Így készíthetsz isteni barackdzsemet villámgyorsan

Így készíthetsz isteni barackdzsemet villámgyorsan

Ha eddig tartottál a lekvárkészítéstől, ez a módszer meghozza hozzá a kedved!

Készíts lekvárt, hálás leszel magadnak ezért még télen!

Készíts lekvárt, hálás leszel magadnak ezért még télen!

Kenyérre kenve, süteményekbe, palacsintába töltve is mennyei – a lekvárt szinte nem is lehet nem szeretni. Ha te is igazi lekvárfanatikus vagy...

Befőzési naptár – mikor minek van szezonja?

Befőzési naptár – mikor minek van szezonja?

A gyümölcsszezon már javában tart, és akik igazán korán kezdték a befőzést, azoknak már jó néhány finomság ott sorakozik spájzában – például...

Különleges befőttek és lekvárok

Különleges befőttek és lekvárok

A befőzés titkaira már az ókorban rájöttek, amikor véletlenül kiderült, hogy a cukorral vagy mézzel bőven édesített, főtt gyümölcsök a szokásosnál...

Lekvárfőzési trükkök és tippek

Lekvárfőzési trükkök és tippek

Az ősz közepéig rengetegféle gyümölcs terem még, így akár minden hétre juthat valami, amiből finom lekvár készíthető. Ne tartson vissza, ha még...

Illatos sárgabaracklekvár a nagyi receptje szerint

Illatos sárgabaracklekvár a nagyi receptje szerint

Nem telhet el úgy nyár, hogy ne tömnénk magunkat degeszre friss sárgabarackkal. Akinek van a kertjében barackfa, esetleg a vidéki nagyszülőknél van...

Házi meggyszörp minden évszakra, tartósítószer nélkül

Házi meggyszörp minden évszakra, tartósítószer nélkül

Nyáron a meggy nem lehet túl sok, bár néha igazán így érezzük. Ilyenkor gondoljunk arra, milyen jól jön majd pár hónap múlva az isteni finom...

Fergeteges ízélmény: gyömbéres eperlekvár

Fergeteges ízélmény: gyömbéres eperlekvár

Rakjuk el üvegbe a nyarat! Érdemes mindenképpen ezt a kis túlzással fél órát az eperbefőzésre szánni, hiszen télen jól jön majd egy különleges...

Vidd az egész családot! - Indul a Szedd magad! eperszezon

Vidd az egész családot! - Indul a Szedd magad! eperszezon

A valaha volt legjobb program egy meleg tavaszi hétvégén. Friss, szabad levegőn, kellemesen lefáradunk, és közben teli esszük magunkat mézédes...

Lecsó befőzése – segítünk, hogy csináld

Lecsó befőzése – segítünk, hogy csináld

Manapság szinte egész évben vásárolhatsz paprikát és paradicsomot, így valójában bármikor főzhetnél lecsót. Miért biztatunk mégis arra, hogy tedd...

Íme, a házi körtebefőtt receptje

Íme, a házi körtebefőtt receptje

A ropogós és zamatos körtéből készítheted talán a legfinomabb befőttet. Nem ördöngösség, bátran hozzáláthatsz akkor is, ha még sosem főztél be...

Ribizlilekvár-recept – tartósítószer nélkül készítve

Ribizlilekvár-recept – tartósítószer nélkül készítve

A ribizli az egyik legzamatosabb bogyós gyümölcsünk. Nyersen vagy befőzve fogyasztva számtalan értékes ásványi anyaggal, vitaminnal látja el a...

Befőzés: lekvárfőzési kisokos

Befőzés: lekvárfőzési kisokos

Aki szereti a lekvárt, pontosan tudja, hogy a bolti lekvár szinte a nyomába sem érhet a házi lekvárnak. És bár a legfinomabb házi lekvárt a...

Kezdődik a befőzés! Két szuper eperlekvár

Kezdődik a befőzés! Két szuper eperlekvár

A nyárral együtt eljött a befőzés ideje is. Mi az eperrel kezdjük, mert tapasztalatból tudjuk, hogy összehasonlíthatatlanul finomabb a házi...

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés

A törökkoppányi általános iskolában a gyerekeket megtanítják a savanyú- és befőttkészítésre, valamint házi készítésű szappanokat is gyártanak.

Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt

Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt

Ettél már valaha paradicsomlekvárt? Ha kipróbálod ezt a különleges receptet, biztosan az egyik kedvenced lesz. Nagyszerű íz és különleges aroma...

Befőzés: így készíthetsz házi olaszos paradicsomszószt

Befőzés: így készíthetsz házi olaszos paradicsomszószt

Elismerjük, ez a recept igényel némi erőfeszítést, ugyanakkor megéri a fáradságot, hiszen nagyszerű ízű és egészséges, tartósítószermentes olaszos...

Befőzés: így készül a mindenmentes paradicsomlé

Befőzés: így készül a mindenmentes paradicsomlé

A mindenmentes paradicsomlé lényege, hogy paradicsomon kívül semmi egyebet, így tartósítószert, cukrot és sót sem tartalmaz. Éppen ezért rendkívül...

Befőzés: így készül a legfinomabb paradicsomlé

Befőzés: így készül a legfinomabb paradicsomlé

A házi paradicsomlé egészséges, finom, és a befőzés sem különösebben bonyolult feladat. Megmutatjuk, hogyan készül a legfinomabb paradicsomlé.

Befőzés: így tedd el a lecsót télire

Befőzés: így tedd el a lecsót télire

A nyári zamatos paradicsomból és paprikából vitamindús lecsót készíthetsz és rakhatsz el télire, amit számtalan módon használhatsz fel a hideg...

Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

A körtéből könnyen, gyorsan, egyszerűen készíthetsz mennyei befőttet. Megmutatjuk, hogyan csináld.

Befőzés: fahéjas körtelekvár – nem ettél még ennél finomabbat

Befőzés: fahéjas körtelekvár – nem ettél még ennél finomabbat

A fahéj különleges ízt ad a körtének. Próbáld ki ezt az egyszerű és gyorsan elkészíthető receptet, melyben egészen biztosan nem fogsz csalódni...

Befőzés: készíts mindenmentes házi szilvalekvárt

Befőzés: készíts mindenmentes házi szilvalekvárt

A mindenmentes szilvalekvár elkészítése csöppet sem bonyolultabb, mint a hagyományos befőzési módszerek. A siker érdekében azonban néhány fontos...

Befőzés: készítsd el a nagyi legfinomabb szilvalekvárját

Befőzés: készítsd el a nagyi legfinomabb szilvalekvárját

Szilvából hihetetlenül finom lekvár főzhető. Hogyan készítették nagyanyáink? Mutatjuk a befőzést lépésről lépésre. Bátran belevághatsz a nagyi...

Befőzés: készíts különleges fahéjas szilvalekvárt

Befőzés: készíts különleges fahéjas szilvalekvárt

A fahéj különleges ízt ad az ételeknek. A szilvával különösen jól harmonizál, éppen ezért is érdemes ezt a nagyon finom receptet kipróbálni. Ebben...