befőzés

Fergeteges ízélmény: gyömbéres eperlekvár

Fergeteges ízélmény: gyömbéres eperlekvár

Rakjuk el üvegbe a nyarat! Érdemes mindenképpen ezt a kis túlzással fél órát az eperbefőzésre szánni, hiszen télen jól jön majd egy különleges...

Vidd az egész családot! - Indul a Szedd magad! eperszezon

Vidd az egész családot! - Indul a Szedd magad! eperszezon

A valaha volt legjobb program egy meleg tavaszi hétvégén. Friss, szabad levegőn, kellemesen lefáradunk, és közben teli esszük magunkat mézédes...

Lecsó befőzése – segítünk, hogy csináld

Lecsó befőzése – segítünk, hogy csináld

Manapság szinte egész évben vásárolhatsz paprikát és paradicsomot, így valójában bármikor főzhetnél lecsót. Miért biztatunk mégis arra, hogy tedd...

Íme, a házi körtebefőtt receptje

Íme, a házi körtebefőtt receptje

A ropogós és zamatos körtéből készítheted talán a legfinomabb befőttet. Nem ördöngösség, bátran hozzáláthatsz akkor is, ha még sosem főztél be...

Ribizlilekvár-recept – tartósítószer nélkül készítve

Ribizlilekvár-recept – tartósítószer nélkül készítve

A ribizli az egyik legzamatosabb bogyós gyümölcsünk. Nyersen vagy befőzve fogyasztva számtalan értékes ásványi anyaggal, vitaminnal látja el a...

Befőzés: lekvárfőzési kisokos

Befőzés: lekvárfőzési kisokos

Aki szereti a lekvárt, pontosan tudja, hogy a bolti lekvár szinte a nyomába sem érhet a házi lekvárnak. És bár a legfinomabb házi lekvárt a...

Kezdődik a befőzés! Két szuper eperlekvár

Kezdődik a befőzés! Két szuper eperlekvár

A nyárral együtt eljött a befőzés ideje is. Mi az eperrel kezdjük, mert tapasztalatból tudjuk, hogy összehasonlíthatatlanul finomabb a házi...

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés

A törökkoppányi általános iskolában a gyerekeket megtanítják a savanyú- és befőttkészítésre, valamint házi készítésű szappanokat is gyártanak.

Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt

Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt

Ettél már valaha paradicsomlekvárt? Ha kipróbálod ezt a különleges receptet, biztosan az egyik kedvenced lesz. Nagyszerű íz és különleges aroma...

Befőzés: így készíthetsz házi olaszos paradicsomszószt

Befőzés: így készíthetsz házi olaszos paradicsomszószt

Elismerjük, ez a recept igényel némi erőfeszítést, ugyanakkor megéri a fáradságot, hiszen nagyszerű ízű és egészséges, tartósítószermentes olaszos...

Befőzés: így készül a mindenmentes paradicsomlé

Befőzés: így készül a mindenmentes paradicsomlé

A mindenmentes paradicsomlé lényege, hogy paradicsomon kívül semmi egyebet, így tartósítószert, cukrot és sót sem tartalmaz. Éppen ezért rendkívül...

Befőzés: így készül a legfinomabb paradicsomlé

Befőzés: így készül a legfinomabb paradicsomlé

A házi paradicsomlé egészséges, finom, és a befőzés sem különösebben bonyolult feladat. Megmutatjuk, hogyan készül a legfinomabb paradicsomlé.

Befőzés: így tedd el a lecsót télire

Befőzés: így tedd el a lecsót télire

A nyári zamatos paradicsomból és paprikából vitamindús lecsót készíthetsz és rakhatsz el télire, amit számtalan módon használhatsz fel a hideg...

Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

A körtéből könnyen, gyorsan, egyszerűen készíthetsz mennyei befőttet. Megmutatjuk, hogyan csináld.

Befőzés: fahéjas körtelekvár – nem ettél még ennél finomabbat

Befőzés: fahéjas körtelekvár – nem ettél még ennél finomabbat

A fahéj különleges ízt ad a körtének. Próbáld ki ezt az egyszerű és gyorsan elkészíthető receptet, melyben egészen biztosan nem fogsz csalódni...

Befőzés: készíts mindenmentes házi szilvalekvárt

Befőzés: készíts mindenmentes házi szilvalekvárt

A mindenmentes szilvalekvár elkészítése csöppet sem bonyolultabb, mint a hagyományos befőzési módszerek. A siker érdekében azonban néhány fontos...

Befőzés: készítsd el a nagyi legfinomabb szilvalekvárját

Befőzés: készítsd el a nagyi legfinomabb szilvalekvárját

Szilvából hihetetlenül finom lekvár főzhető. Hogyan készítették nagyanyáink? Mutatjuk a befőzést lépésről lépésre. Bátran belevághatsz a nagyi...

Befőzés: készíts különleges fahéjas szilvalekvárt

Befőzés: készíts különleges fahéjas szilvalekvárt

A fahéj különleges ízt ad az ételeknek. A szilvával különösen jól harmonizál, éppen ezért is érdemes ezt a nagyon finom receptet kipróbálni. Ebben...

Befőzés: így készíts mindenmentes őszibaracklekvárt

Befőzés: így készíts mindenmentes őszibaracklekvárt

A lédús és zamatos őszibarackból különlegesen finom lekvárt főzhetsz. Ráadásul a gyümölcsön kívül semmi egyéb hozzávalóra nincs szükséged. Készíts...

Befőzés: így készül a házi málnaszörp

Befőzés: így készül a házi málnaszörp

A málnaszörp a legkedveltebb üdítők egyike, amit a gyerekek is imádnak. Segítünk, hogyan készíthetsz a legegyszerűbben nyáron is hűsítő házi...

Befőzés: készíts baracklekvárt másként

Befőzés: készíts baracklekvárt másként

Nemcsak sárga- vagy őszibarackból lehet különlegesen finom lekvárt főzni. Tökéletesen alkalmas erre a lédús és édes nektarin is. Hogyan főzz...

Befőzés: így készül a mindenmentes sárgabaracklekvár

Befőzés: így készül a mindenmentes sárgabaracklekvár

Mindenmentes sárgabaracklekvárt egészen biztosan nem kapsz boltban. Miért jó vele elbíbelődni? Mert szuperegészséges, finom és nagyon egyszerű...

Befőzés: készíts levendulás sárgabaracklekvárt

Befőzés: készíts levendulás sárgabaracklekvárt

Ha kedveled a különleges ízeket, ezt az egyszerűen és gyorsan elkészíthető levendulás sárgabaracklekvár-receptet mindenképpen ki kell próbálnod.

Befőzés: így készítsd a legfinomabb sárgabaracklekvárt

Befőzés: így készítsd a legfinomabb sárgabaracklekvárt

A sárgabaracklekvárt tartják a lekvárok lekvárjának. Hogyan készül? Íme egy kipróbált, egyszerű recept, melyből nagyon finom dzsemet készíthetsz.

Befőzés: így készül a legfinomabb cseresznyebefőtt

Befőzés: így készül a legfinomabb cseresznyebefőtt

Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom cseresznyebefőtt-receptet. Sikered lesz vele!