Tudnivalók a babáról

Az egy hónaposnál fiatalabb babákat újszülöttnek nevezik. Ebben a korban a koponya elülső része már kemény. Ebben a korban, egészen hat hónapos koráig a baba lehetőség szerint kizárólag anyatejjel táplálkozzon. Az anya előbb-utóbb kitapasztalja a baba szopási szokásait, eszerint alakul az etetések ideje.

Ha nincsen anyatej, fél éves korig az orvos tápszert ír fel, receptre. Az 1-es tápszer kizárólag receptre kapható, a 2-es és 3-as jelzésű tápszerek recept nélkül is kaphatóak a drogériákban. A HA jelzésű tápszer hipoallergén, az nem tartalmazhat tehéntejet. A baba hozzátáplálását fél éves korban szokás megkezdeni. Az első étel, amit anyatejen kívül kaphat, jellemzően almapüré. Az üveges bébiételeken feltüntetik, hány hónapos gyereknek ajánlott. Ezek nem olyanok, mint a megszokott főzelékeink, hanem csupán vízben párolt zöldségek, némi hússal.

A baba fogzása genetikai jellegű, azt befolyásolni nem lehet. Négy és fél hónapostól egyéves korig bármikor bekövetkezhet. A fogzás kísérő jelensége a nyálzás, sírás, kevés alvás, rágcsálás, hőemelkedés, sőt a hasmenés is lehet. Sokféle varázsszer kapható a fogzás megkönnyítésére és egyénenként is változó, hogy a baba azt mennyire tolerálja. Mindenesetre, ha a fogzó babának rágcsálható babajátékot adunk, azzal a fogzás kiváltotta kellemetlen érzés csökkenthető.

baba galéria

  • Hajas babák

  • 10 imádni való karácsonyi babás kép

  • Baba

Kapcsolódó cikkek

Elképesztő, mire emlékeznek a babák

Elképesztő, mire emlékeznek a babák

Egészen megdöbbentő eredményre jutottak a dél-koreai tudósok. Bizonyították, hogy a babák sokkal de sokkal többre emlékeznek, mint amit korábban feltételeztek róluk. Emlékeznek azokra az idegen szavakra, amiket életük első hónapjaiban hallottak.

12 tündéri baba cosplay jelmezbe öltöztetve – fotók

12 tündéri baba cosplay jelmezbe öltöztetve – fotók

Tüneményes cosplay jelmezes babák. Ezt látnod kell!

Mindenki nyugodjon le, és hagyja békén a babámat

Mindenki nyugodjon le, és hagyja békén a babámat

Egy apa remekül megfogalmazta, mit érezhetnek a babák, amikor megrohamozzák őket a látogatók, és teljesen váratlanul betolakodnak az intim szférájukba.

Alig félévesen szobatiszta a szuperintelligens baba

Alig félévesen szobatiszta a szuperintelligens baba

Épp úgy, mint nővére, az alig féléves Alex, ha biliznie kell, addig kiabál, amíg a szülei rá nem ültetik.