Boci cikkek

Életük képei – közös fotó évtizedeken át

A következő fotósorozatok gyönyörűek, megdöbbentők, szívhez szólók és nagyon elgondolkodtatók. Ha szeretnéd tudni, hogyan változnak családok, emberek 40 év alatt, és mit ír az arcukra a sors, akkor kattints a galériákra!

Amikor apává válik a fiú

Egy kínai édesapa, Tian Jun 29 éven át minden évben készített egy közös fotót a fiával a születésétől kezdve, egészen addig, amíg a gyermek, Li maga is apává nem vált. Csak egyetlen évben nem tudtak sort keríteni a hagyománnyá vált fényképezkedésre, amikor Li – akkor már kezdő filmrendezőként – 2014-ben az Egyesült Államokba utazott. Az utolsó fotón egy új korszak köszönt be, hiszen megjelenik a harmadik generáció is, Li egyéves kisfia, Timothy személyében. A képek kendőzetlenül és meghatóan mutatják be apák és fiúk mély kapcsolatát.

Megnézem
Összes kép (29)

Egy élet képekben

40 éven át fotózták, ahogy változik az arcuk, mélyülnek a ráncaik, felnőnek gyermekeik… Megindító képsorozat egy amerikai családról, amely elég merész volt ahhoz, hogy ezeket a fotókat az interneten is megmutassa a világnak.

A legtöbbet fotózott család – Diana titka

A brit királyi családban régi hagyomány, hogy karácsonykor fényképes üdvözlőlapot készíttetnek, és ezen küldik el ünnepi jókívánságaikat a szigetország lakóinak. Azt a sorozatot mutatjuk most meg, amely 1981-ben, Károly herceg és Diana házasságának évében indult, és amely több szomorú eseményt is megmutat a család életében. Az egyik legszembetűnőbb változás a képeken, hogy 1992-től nincs teljes családi fotó róluk, csak olyan, amelyen a gyermekek vagy az apjukkal, vagy az édesanyjukkal láthatók. Ennek oka, hogy a hercegi pár házassága megromlott, és 1992-ben szétköltöztek. Hat évvel később, 1998 nyarán tragikus balesetben elhunyt Diana hercegnő, ám a családi üdvözlőlapok szokása továbbra is fennmaradt, és még hat éven át minden decemberben új fotót készíttetett magáról Károly a két fiával, Vilmossal és Harry herceggel. 2005-ben azonban Károly eljegyezte korábbi szeretőjét, Camilla Parker–Bowlest, aki ebben az évben két gyermekével már rá is került a karácsnyi fotóra. A következő évben már sem ők, sem Diana fiai nem szerepeltek a képeken, így azóta a karácsonyi üdvözlőlapokról csak Károly és Camilla mosolyog a hűséges brit alattvalókra.

Megnézem
Összes kép (29)

 

22 éven át ugyan az a kép

Nem is a képeken látható pár, hanem egy fotós barátjuk ötlete volt, hogy elkészüljön ez a képsorozat. Zed Nelson művészeti projektként gondolt a sorozatra, amelynek darabjait minden alkalommal az év ugyanazon napján, ugyanazzal a megvilágítással és hátérrel készítette el, így tökéletesen nyomon követhető rajtuk minden változás.

Megnézem
Összes kép (22)

 

Testvérek örök köteléke

A sorozat négy nővért mutat be, akik negyven éven át fotózták magukat közösen. Lélegzetelállító képek következnek 1975-től 2014-ig.

Megnézem
Összes kép (40)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top