Boci cikkek

Nagy nevekkel ünnepel a 90 éves Boci

Boci reklámfilm: rendezte Herendi Gábor, zenéjét szerezte Hrutka Róbert

Idén éppen 90 éve, hogy megjelent a magyar boltok polcain a Boci csoki, amely hamar a gyerekek és felnőttek kedvencévé vált, és népszerűségét generációkon át végig megőrizte. Az ország egyik legkedveltebb csokoládéjának születésnapját az év első felében retro csomagolású csoki-sorozattal ünnepelte meg a Nestlé, szeptemberben pedig bemutatta a Boci új reklámfilmjét, amelyet nem éppen hétköznapi stábbal forgatott le nyáron.

Idén néhány hónapig azokat a „régi ruháit” is hordhatta a Boci, amikben még gyermekként ismertük meg. A Nestlé tavasztól őszig ugyanis a kedvelt csokoládé egykori csomagolópapírjaival szinte teljesen megegyező külsejű Boci sorozatot adott ki, és ezzel a vevők nagy örömére olyan klasszikusok jelenhettek meg újra a polcokon, amelyekkel már több évtizede nem találkozhattunk.
A szülinapi nosztalgiacsokik után néhány napja, szeptember elején a Nestlé egy reklámfilmet is megjelentetett, amelyben azt üzeni a Boci rajongóinak, hogy bár múlik az idő, és mindnyájan felnövünk egyszer, de gyermekkorunk kedves élményei mégis végig velünk maradnak, és tovább is adhatjuk azokat gyermekinknek.


A Bocit napjainkban is nagy szeretet övezi, és a mai gyerekek éppúgy a szívükbe zárták, mint sok-sok évtizeddel korábban szüleik, nagyszüleik és dédszüleik – ezért ez a finomság nem egyszerűen csak egy csokoládé, hanem egy kis édes, szép emlékkel teli kötődés a családi hagyományokhoz is. A Boci reklám rendezését éppen emiatt vállalta el nagy örömmel a hazai filmes szakma egyik legsikeresebb képviselője, Herendi Gábor, aki a Valami Amerika 1-2, a Kincsem és a Magyar vándor alkotójaként már többször is bebizonyította, hogy fontosak számára a magyar tradíciók, és a generációkon átívelő élmények. A rendező elárulta, hogy igazán nosztalgikus érzés volt számára ezt a reklámfilmet forgatni, hiszen az ő gyerekkora is a Boci csoki jegyében telt el. Azt, hogy mennyire szereti még ma is régi kedvencét, mi sem mutatja jobban, mint hogy a forgatás alatt is végig ebből nassolt. „A munka rendkívül gördülékenyen folyt, nagyon jó hangulatú volt a forgatás. És köszönöm azt a plusz két kilót, amit a rengeteg újféle Boci csoki megkóstolásával felszedtem közben!

A forgatásról készült werkfilm is arról tanúskodik, hogy valóban jó hangulatban telt a munka, és végig felszabadultan, szinte gyermeki örömmel dolgozott a stáb. Hasonlóan könnyed, kedves és szerethető az elkészült film zenéje is, melynek megkomponálásához egy másik kiváló művészt sikerült megnyernie a Nestlének Hrutka Róbert személyében. A zeneszerző korábban már több produkcióban (Kincsem, Valami Amerika 2, Magyar vándor és számos reklámfilm) is dolgozott Herendi Gáborral, és eddig több mint 1200 reklám- és filmzene megírása fűződik a nevéhez, gitárosként és énekesként pedig 150-nél is több nagylemez készítésében vett részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top