Trend

Simaságból jeles – A nagy Braun Dual epilátor teszt

Na de mégis hogyan? - nagyjából ez volt az első gondolatom, mikor a tesztelésre kapott Braun Dual epilátor ismertetőjében elolvastam, mitől dual is a dual: "először kitépi a szőrt, aztán leborotválja ". Aztán kipróbáltam, és minden világos lett. A lábam meg sima. Figyelem, független laikus vizsgálat következik némi személyes rácsodálkozással spékelve.

Előre leszögezném, hogy nem vagyok mindenre rácsodálkozó kezdő a szőrtől-szabadulásért vívott harcban: több mint másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezem. Egészen addig visszamenően, hogy egy gyors testnevelés órai terepszemle után, a menőnek mondott osztálytársnők példáját követve – mit sem sejtő apám borotvájával – először varázsoltam magamnak tükörsima lábszárat. Kábé két napra, úgyhogy később már saját káromon okulva a hosszabb távú megoldásokra törekedtem, így aztán az összes létező gyantázási módot, és a folyamatosan fejlődő epilátor-piac számos darabját teszteltem már magamon. Utóbbiak közül a vadul rángatózó gumiszalagos, kőkorszaki típus volt a nyitány, innen haladtam – a szükségszerű amortizáció ütemében – a fejlettebb darabok felé.

Mikor a jelenleg is funkcionáló epilátoromat vásároltam, alaposan kiművelődtem a témában, mondván engem aztán nem hoznak zavarba. Ennek viszont ára volt: több óra lógás az internetes fórumokon, és fél délután egy elektronikai nagyáruházban (abban, amelyiknek a hülyézős reklámjával amúgy ki lehet kergetni a világból). Így nem csoda, ha azzal vágtam neki a legnagyobb újdonságnak számító Braun Dual Epilátor tesztelésének, hogy szigorú zsűri leszek, és egyben a legfontosabb dolgokat fogom kiemelni, hogy legalább másoknak megspóroljam az utánajárást. Úgyhogy nézzük szép sorjában, hogyan állták ki a laikus próbáját a gyártó ígéretei, amelyeket szó szerint idézek majd a termék ismertetőjéből:

Simaságból jeles - A nagy Braun Dual epilátor teszt

Állítás: “Kettős epilálás – a Dual 7 epilátor egyetlen lehúzással is eredményes”

Ítélet: Igaz
A ketyere egyik legforradalmibb újítása tényleg az egyik (cserélhető) fejbe beépített borotva, amely az epiláló tárcsákat követően még pluszban végigmegy a bőrön. Nem mondom, elsőre azért hezitáltam, a borotvás fej elég komolyan néz ki, ráadásul attól tartottam, hogy elmarad az epilálás, és csak a borotva működik majd, ergo két nap múlva újrázhatok. Nem így lett, és erről azonnal meg is győződhettem: miután bal lábamat a duál-fejjel szántottam végig, a másikat a sima, csak epilátorossal, mindkettőn ugyanannyi, a szőrtelenítés után normális piros pöttyöcske tűnt elő (minden szőrtelenítésben jártas nő tudja, miről beszélek).

Ebből empirikusan arra következtettem, hogy pont ugyanannyi szőrszálat távolított el gyökerestől a duál fej – csakhogy a borotva perfektté tette a végeredményt. Ez egyébként szerintem a legnagyobb nóvum a termékkel, mert szerintem nem vagyok egyedül, akinek egy csomószor beletörik, nem jön ki, nem úgy jön ki az a fránya szál, ahogy az meg van írva. Pontosan ezekkel a bosszantó maradékokkal végez a borotvás fej – így simaságból jeles (vagyis végül a teszt címe is meglett egyből).

Simaságból jeles - A nagy Braun Dual epilátor teszt

Állítás: Vizes használat – „Úgy terveztük, hogy vizes közegben is használható”

Ítélet: igaz (de aki még nem próbálta, elsőre fura lesz)
Vessetek meg, hogy maradi vagyok, de x évnyi, természetesen szárazon végzett epilálás után ez fura volt. Borotvánál az ember lánya persze, hogy folyatja a vizet, de mikor elsőre közelítettem a zuhany sugara felé az epilátorral, folyamatosan úgy éreztem magam, mintha hajszárítóval veszélyeztetném a testi épségemet. Természetesen nem lett bajom, a cucc tényleg gond nélkül működik „vizes közegben”, magyarul a kádban.

Állítás: „a hónalj epilálása közben (…) a készüléket több irányból vezesse végig a felületen”

Ítélet: Igaz, de csak óvatosan!!
A gép erős, és a fej tényleg követi a test vonalát, ezért ha nem jól tartod, azonnal büntet. Én legalábbis így jártam, mentem én végig több irányból, de amikor egy másodpercre rosszul tartottam, becsípte a bőröm. Ugyanezt – nem a  becsípést, hanem a rosszul tartást – megismételtem a térdemnél hátul, a hajlatban is, szóval azért némi gyakorlást igényel a dolog. Mindenesetre arra jutottam, hogy ezt a javára írom, mert annyira hűen követi a bőrt, hogy tényleg meg kell fogadni a használati utasítás figyelmeztetését, és nem szabad picit sem rányomni a felületre a fejet.

Állítás: „üzembe helyezés – nyomja be az egyik lezáró-gombot, és fordítsa el”

Ítélet: igaz, csak nem könnyű
Az állati jól kézre álló epilátoron talán ez az egyetlen dolog, amit máshogy csináltam volna, a bekapcsoló gombok. Merthogy kicsik. Jó, tudom, ez azért nem olyan nagy gond, de ha már személyes megfigyeléseket ígértem, leírom. És persze lehet, hogy a formatervezés indokolta, mert tagadhatatlanul pofásan néz ki, ráadásul mindkét oldalon van indító – lehet, hogy a balkezesekre is külön gondoltak?

Simaságból jeles - A nagy Braun Dual epilátor teszt


Állítás: “a SmartLight világítás még gyengébb látási viszonyok mellett is a nappali fényhez hasonlóan világítja meg a leggyengébb szőrszálakat is”

Ítélet: Igaz, és rászoktam
Ez volt az egyik olyan részlet, amit gondolatban legyintve (lehet olyat, próbáld ki) az úri huncutság-kategóriába soroltam először, mondván „úgysem sötétben állok neki szőrteleníteni”. Aztán rájöttem, hogy a Braun tényleg komolyan vette a dolgot. Mert a világítás nem felesleges plusz, hanem egy nagyon hasznos extra, mert – esetemben például a fürdő mennyezetéről jövő – villanyfény soha nem elég erős ahhoz, hogy a legkisebb szálakat is jól lehessen látni. A jót ráadásul ebben az esetben is könnyű megszokni: pont oda világít az epilátor – nem is akármennyire! – ahová nézek. Vagy már oda nézek, ahová világít? Mindenesetre jól van kitalálva, az egyszer biztos, többet biztos nem lesz olyan epilátorom, ami ezt nem tudja.

Világszerte 18 millió nő fedezte fel az epilálást – ők nem tévedhetnek mindnyájan. Tudj meg többet a www.braun.com honlapján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top