Család

Anyaság és karrier

Mi a véleményed az anyák munkaerõ piaci helyzetérõl? Töltsd ki a kérdõívünket, mert minden századik olvasó ötven százalékos kedvezményben részesül a Grafológiai Intézet Fõnix programjában, amely az anyaság és karrier közös megvalósításában segít a nõknek.




Mit tehetnek azok a nők, akik gyereket is akarnak, de karrierjüket sem szeretnék feladni? Számukra a távmunka vagy a részmunkaidős állások jelentenék a megoldást. Egyelőre azonban kevés lehetőség van ezekre Magyarországon. A Grafológiai Intézet szervezésében elindult a Főnix program az anyaság és karrier közös megvalósításában próbál segíteni a fiatal nőknek.





Fiatal anyaként kétségtelenül azoknak van a legnehezebb dolguk, akik gyermekük nevelését maguk szeretnék kézben tartani, de karrierjüket sem akarják végleg feladni. A kettő összeegyeztetése szinte lehetetlen.

A fiatal anyáknak saját problémáikra is választ kell találniuk. A szülés és a gyermekgondozás miatt elszakadnak a világtól, elvesztik önbizalmukat. Képesek lesznek-e újra munkát vállalni, hogyan fogják összeegyeztetni családjukat és karrierjüket, egyáltalán kapnak-e még lehetőséget a munkaadóktól – általában ezek a kétségek gyötrik az újrakezdést fontolgató anyákat.

“A fiatal anyáknak tudniuk kell, hogy nem szabad feladniuk a munkakeresést, hiszen ötven lehetőségből talán egy, ha bejön. Kitartással azonban sikereket lehet elérni” – mondta Keveházi Katalin, a Főnix program vezetője, amely az anyák önismeretének fejlesztését is célul tűzte ki.





A program keretében a fiatal anyáknak a munkavállalás szempontjából lényeges vonásaik feltárására van lehetőségük. A pszichológiai és személyiség teszt, valamint a személyes konzultáció során a fiatal nők tisztázhatják képességeiket, készségeiket, érdeklődési körüket, motivációs bázisukat, adottságaikat, munkával szemben támasztott saját elvárásaikat. Az önismeret növelésével könnyebben tudnak helyt állni a munkaerőpiacon.

A holtponton túljutnak ezzel, annak ellenére, hogy a program elvégzésével nem találnak rögtön állást. A rehabilitációs felkészítéssel újra felveszik a kesztyűt, önbizalommal vágnak neki a jövőnek. Egyesek továbbtanulnak, mások saját vállalkozást indítanak be. Ismerősök segítségével vagy szerencse folytán részidős munkát találnak.

Kérdőívünk kitöltésével elmondhatod Te is véleményedet az anyák munkaerőpiaci helyzetéről! Kattints ide! >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top