Család

Szójafehérje vagy tehéntej?

A szójafehérjébõl készült tápszernek semmivel nem nagyobb a tápértéke, mint a tehéntejbõl elõállítottnak. Mindkettõbõl ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat kapják meg a gyerekek.

Érzékenység

Általában a szülők akkor választják a szójatermékeket, ha a baba allergiás vagy érzékeny a tehéntejre, nehézségei vannak a laktóz, azaz tejcukor emésztésével. Némely csecsemő krónikus érzékenységet mutat a tehéntejre, és ha lehet, el kell kerülnie ennek fogyasztását élete első néhány hónapjában. Ha a baba sír, nyűgös etetés közben vagy közvetlenül utána, esetleg hasmenése van, az lehet a tápszerérzékenység jele is.

Beszéljünk orvossal!

Amennyiben tejérzékenységre gyanakszunk, beszélnünk kell a gyerekorvossal vagy a családorvossal, aki lehet, hogy a szójafehérje alkalmazását tanácsolja majd. Azonban ne feledkezzünk el arról, hogy ez is kiválthat allergiás reakciókat. Általában azok a csecsemők, akik a tehéntejre allergiásak, a szójafehérjére is érzékenyek. Érdemes kipróbálni többféle fehérjepótló-terméket is, hogy a legmegfelelőbbet találjuk meg a baba számára .

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top