Babapersely

Csináld magad: babakönyv

Bár a boltokban is lehet babakönyvet kapni, miért ne csinálnád meg saját magad?

Te is elpityeredsz, amikor az amerikai filmekben előkerül a menyasszony vagy a vőlegény babakönyve, és az egész család azt nézegeti még a ceremónia előtt? Bár babakönyvet a boltokban is lehet venni, miért ne készítenéd el te magad?! Hidd el, húsz év múlva már nem kell amerikai mozi ahhoz, hogy elsírd magad…

A saját készítésű babakönyv ráadásul igazán személyes, egy olyan darab, ami csak a te babádról szól, és nem is őrülten drága elkészíteni. Az első lépés: megtalálni hozzá a tökéletes, üres, de dekorálható naplót.

Csináld magad: babakönyv

1. Még a napló megvásárlása előtt döntsd el, hogy milyen színűt szeretnél.

2. Nézz szét a különböző méretű naplók és albumok között! A legtöbben a 21×21 cm-es méret mellett döntenek. Inkább válassz egy többoldalas darabot!

3. Csinálj költségvetést! Írd össze, mennyit szeretnél költeni, milyen dekorációs kiegészítőkre lesz szükséged. Ezután nézz szét a papíráruházak akciói között, és persze túrd fel az otthoni íróasztalodat, mert tuti lapul benne néhány írószer, amit felhasználhatsz!

4. Amire biztosan szükséged lesz: fotóragasztó, mintás-nyomott dekorpapírlapok, matricák, színes kartonlapok, olló, ragasztó, szalagok, filcek, csillámporok…

Ha kész vagy a bevásárlással, tervezd meg egy üres papíron az oldalpárokat. Nézd meg, hány oldalpár van a naplódban, és hová mit szeretnél felvezetni! Mindig maradjanak meg spontán lapok a „kötelező” adatok mellett!

Az első oldalra általában a baba neve és a róla készült legelső fotó kerül. Sok anyuka néhány információt ír a terhességéről is. Például arról, hogy és mikor tudtad meg, hogy kisbabát vársz, hogyan mondtad el a párodnak a jó hírt, mellékelheted az első ultrahangos fotót is, és így tovább. A következő oldal már a baba érkezéséről szól. Ide kerülnek a születése után a fontosabb adatok, például a szeme és a haja színe, a súlya, a hossza és a születéséről szóló emlékeid. Feldobhatod ezeket az oldalakat például azzal, hogy milyen fontosabb események történtek a világban a pici születésének napján.

Csináld magad: babakönyv

 

A harmadik fejezetbe kerülhetnek az első otthoni emlékek. Például az a fotó, amit az első otthon töltött éjszakáján készítettek a pároddal.

Ahogy nő a gyermeked, úgy lesz egyre több emlék, amit szeretnél beletenni a babakönyvbe. Az első fürdetés, az első mosoly, az első fogacska, az első plüss alvótárs, egy levágott hajtincs, amit elteszel emlékbe. De nemcsak ezek kerülhetnek ide, hanem a te gondolataid is. Milyennek látod őt, milyen a személyisége, mit gondolsz, milyen felnőtt válik belőle? Mire szeretnéd nevelni? Hogyan tanítod meg neki, hogy következetes felnőtt legyen… Hogy meddig vezeted a babakönyvet, csak rajtad, rajtatok múlik.

Csináld magad: babakönyv

Fotó: blogspot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top