Baba

A terhesség 8 legcsodálatosabb pillanata

Minden terhesség más, de abban mindegyik megegyezik, hogy csodálatos és lenyűgöző élmény. Az összes árnyoldalával együtt vannak a terhességben olyan boldog pillanatok, amik kitörölhetetlenül bennünk maradnak.

1. Eleve az, hogy terhes vagy

Már maga a kétcsíkos teszt egy kis csoda, főleg akkor, ha nem jött össze könnyen a babád. Abban a pillanatban, amikor bűvölöd a terhességi tesztet, és megjelenik rajta a második csík, hirtelen fel sem fogod, mi történik. Egyszerre fut át rajtad az ijedtség, a boldogság, a hitetlenkedés, az öröm, a félelem minden árnyalata. Nem sok olyan esemény van az életed során, amikor ennyiféle érzelem öntene el egyszerre.

2. Az első ultrahang

“Te jó ég, ott egy igazi baba van, dobog a szíve! Az ott a szíve! Őrület, terhes vagyok!” Az első ultrahang olyan, mintha újra rádöbbennél, hogy babát vársz. Jó, eddig is ott voltak a jelek, a feszülő mellek, elmaradt menstruáció, a hányinger és a kétcsíkos teszt, de valahogy az első uh az, amikor tényleg leesik a tantusz, hogy itt kérem egy új élet fejlődik, egy kisbaba lesz ebből az egészből. Ilyenkor azért az ember lánya egy kicsit leül, és eltöpreng az életről, a világmindenségről meg mindenről.

3. Amikor az első mozgásait érzed

Most akkor az csak bélgáz volt, vagy megmozdult a baba? Leülsz, és csak befelé figyelsz, hogy mi történik odabent. Ez a pillanat csak a kettőtöké, még senki más nem érzi, nem látja, még a hasad sem nőtt nagyra, de ő már ott mozgolódik. Könnybelábadásos esemény.

A terhesség nyolc legcsodálatosabb pillanata

4. A terhes pocakok ezerféle variációja

Van, amelyik olyan, mint egy labda, a másik inkább mint egy görögdinnye, az az egy biztos, hogy nincs két egyforma terhes pocak. Tartja magát a hiedelem, hogy ha széles, akkor lány, ha gömbölyű, akkor fiú, de ennek nem sok alapja van, inkább ne higgy benne vakon.

5. Terhesen ragyogsz

Tényleg ragyog a bőröd, rengeteg dicséretet be is gyűjtesz miatta, hogy mennyire megszépít a terhesség. Kár, hogy ez a ragyogás nem tart ki a szülés utáni időszakban, amikor a kialvatlanságtól inkább a fehéres-szürke jellemző az arcbőr színére.

6. A hajad sokkal dúsabb

Köszönhetően a terhességi hormonoknak, a hajhullás egy ideig elkerül, és dús hajkoronád lesz. Ez remek, használd is ki, mert szülés után sajnos kihullik a felhalmozódott hajtöbblet, és visszaáll az eredeti állapot.

7. A férjed odavan a hasadért

Sok nő fél attól, hogy a férjének nem tetszik majd nagy hassal, de minden normális férj esetében pont az ellenkezője történik. Mivel nem azért nagy a hasad, mert sok somlóit és pacalt ettél, hanem mert az ő magzatát nevelgeted benne, ezért mindenképpen imádni fogja. A pocakod most azt jelzi, hogy nemsokára apa lesz, amire büszke, amitől boldog, úgyhogy valószínűleg szereti simogatni, érezni, ahogy rugdos a pici, vagy csak hallgatni, mi történik odabent.

8. Amikor a kezedben tarthatod a babádat

Kétségtelen, hogy a terhesség legszebb és legmeghatóbb pillanata leírhatatlanul jó érzés: amikor megszületik a kisbabád, és végre a karjaidban tarthatod őt még magzatmázasan, nyivákolva, csukott szemmel. Olyan elképzelhetetlenül kicsi és gyönyörű, hogy nem is tudod, hogy élhettél idáig nélküle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top