Baba

10 dolog, amit a szülők tesznek, amikor nem figyel a gyerek

Szülőként az a dolgunk, hogy jó példát mutassunk a gyerekeinknek, ami – ha őszinték vagyunk magunkhoz – néha eléggé fárasztó bír lenni. Szerencsénkre azonban nem mindig figyelnek a gyerekek, néha például alszanak, ilyenkor van lehetőségünk kicsit áthágni a saját szabályainkat. Ha az alábbi tíz pont közül bármelyik igaz rád, nem áruljuk el senkinek, ígérjük.

1. Megesszük a maradék csokijukat

Ezzel természetesen szívességet teszünk nekik. Az a rengeteg csokoládé Mikulásra, húsvétra, szülinapra, akármire, tényleg egészségtelen nekik.

2. Elcsenünk falatokat a tányérjukról

Nem tehetünk róla, egyszerűen finomabb az ő étele, mint a miénk. Például ő biztos nem diétázik, mi pedig olyan rég szeretnénk enni egy jó szalámis zsemlét. Az ő falatkái ráadásul pont akkorák, amekkorákat végtelenül könnyű eltüntetni, miközben azt játsszuk vele, hogy “egyet az anyának, egyet a babának”.

10 dolog, amit a szülők tesznek, amikor nem figyel a gyerek

3. Elrejtjük az idegesítő játékokat

Valóban igazságtalan, mert általában ezeket a játékokat mi magunk vesszük nekik. De arról nem volt szó, hogy ez ilyen idegőrlően fog zenélni/kotyogni/csilingelni/bármit csinálni. Például az éjszaka közepén felcincogó automata hörcsögöktől mindenképpen mentsük meg az egész családot, mindenkinek jobb lesz így.

4. Játszunk a gyerekek játékaival

Én rendszeresen legózom és a középső lányom tabletjén macskás szimulátorral játszom. Ő jókat derül rajtam emiatt, én pedig kikapcsolok teljesen.

5. Kidobjuk a kézműves alkotásaikat

Becsüljük, dicsérjük, megsimogatjuk őket azért a vécépapírgurigából készült csirkéért és a műanyag kanál újraéledéséből született bagolyért, de egy óvatlan pillanatban inkább megszabadulunk azoktól az alkotásoktól, amik nem kifejezetten esnek a szépséges kategóriába. Mert mégsem mutatnak annyira jól a nappaliban, a könyvespolc díszeként.

6. Az ágyban tévézünk

Bár nekik szigorúan nem szabad, mi mégis megtesszük, mivel nagyjából ez az egyetlen hely, ahol nem rajzfilm megy a tévénkben.

7. Áttekerjük a játékreklámokat

Ha még egyszer meghallom, hogy “ezt ugye megveszed, anya?”, vagy a tévét dobom ki az ablakon, vagy én megyek világgá.

10 dolog, amit a szülők tesznek, amikor nem figyel a gyerek

8. Megengedjük, hogy még egy kicsit tévézzenek

Van az úgy, hogy kell az a még fél óra nyugalom, és nincs más eszköz a kezünkben, csak a rajzfilmek hipnotikus hatása, hogy egy kis csend legyen.

9. Visszatesszük a szekrénybe az édességeket, amiket becsempésztek a szobájukba

Ügyes trükk, gyermekeim, de sosem jön be, én mindent látok, amióta kukacos kekszeket találtam egy nagytakarításkor a gyerekszobában.

10. A szemük előtt vásároljuk meg a szülinapi ajándékaikat

Az idő a legnagyobb kincsünk, és különben sem jutunk el soha vásárolni nélkülük. Egyébként sem veszik észre, ha jól időzítjük a kosárba dobást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top