Baba

A tornácon szoptatja a babáját – kilakoltatnák

Egy amerikai nő, Missy Smith bérelt háza tornácán szokta szoptatni a kislányát. A szomszédokat zavarja a látvány, azt akarják elérni, hogy lakoltassák ki az anyát és gyermekét.

“Nem arról van szó, hogy ott ülök és felemelem a felsőmet azért, hogy mutogassam magam. Ha viszont a lányom éhes vagy ideges és enni akar, akkor megetetem” – magyarázta a nő.

Oklahoma államban a nőknek joguk van ahhoz, hogy bárhol, bármikor megszoptassák a  gyereküket, és nem kötelező, hogy eközben eltakarják magukat, így a törvény az anya oldalán áll. A tulajdonos ugyanakkor Missy állítása szerint azt mondta, hogy ha a szomszédok kihívják a rendőrséget, ő kénytelen lesz kilakoltatni az ingatlanból.

Ki akarják lakoltatni, mert a háza tornácán szoptatja a babáját

A Fox25 riporterének érdeklődésére a tulajdonos ugyanakkor már azt állította, hogy sosem használta a kilakoltatás szót, csupán arra kérte Smitht, hogy találjanak valamilyen megoldást a helyzetre. Elmondta továbbá, hogy miután utánanézett a vonatkozó törvényeknek, bocsánatot kért a nőtől, aki ezt el is fogadta.

Missy nem tervezi, hogy elköltözik a házból, és ha ott éhezik meg, továbbra is a tornácon fogja szoptatni a gyerekét. “Ha zavarja őket, hogy látnak szoptatni, nézzenek másfelé” – üzente a szomszédainak.

Forrás: Fox25

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top