Baba

A szoptatós fotó, amit minden apukának látnia kell

Csak egy fotó, de minden rajta van, ami számít egy családban, amikor az anyuka szoptatja a gyermekeit, és apuka teljes vállszélességgel támogatja ebben. Ez a kép egy történetet mesél el, ami akármelyik szoptatással küzdő anyukáé lehetne.

Mind jól ismerjük a szoptatás nehézségeit, kitartás, türelem és küzdőszellem kell a legtöbb esetben ahhoz, hogy egy anya sokáig tudja szoptatni a babáját. Nem olyan könnyed sétagalopp, még akkor sem, ha amúgy a világ legtermészetesebb dolga, mert olykor begyulladt tejcsatornákkal, szopási sztrájkokkal, növekedési ugrásokkal kell szembenéznünk. A fotón látható anyuka számára is épp ezért öröm ez a kép:

“Ünneplésként készítettük ezt a fotót, amiért már két éve tudom szoptatni az ikerfiainkat. Végigküzdöttük magunkat a kevés tejen, nyelvletapadáson és számtalan szopási sztrájkon, amit nem tudtam volna legyőzni csodálatos, szerető férjem támogatása nélkül.”

Az anyuka egy alapvető igazságot fogalmazott meg: a szoptatás alatt elengedhetetlen a párunk támogatása, mert néha tényleg olyan érzés, mintha egy megoldhatatlan feladat állna előttünk, amihez szükségünk van bátorításra, törődésre és sok szeretetre. Ki más adhatná meg a leginkább mindezt az anyukáknak, mint gyermekük apukája?

A szoptatós fotó, amit minden apukának látnia kell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top