Baba

Köszönjetek el a cumitól – 3 tipp a leszoktatáshoz!

Van, akinél egyszerűbb, de van, ahol egy kanosszajárással ér fel a cumiról való leszoktatás. Ne add fel, segítünk!

Altatáskor, síráskor jól jöhet a cumi, de elérkezik az a kor, amikor meg kell válni tőle. A cumizás a maga idejében jó lehet, de ha túl sokáig cumizik porontyunk, egészségügyi hátulütői is lehetnek: befolyásolhatja a beszédfejlődést, és fennáll a veszélye, hogy nehezen alakul ki az önmegnyugtatás képessége.

Köszönjetek el a cumitól – 3 tipp a leszoktatáshoz!

 

Cumitündér

A fogtündér hugicája a cumitündér. Meséld el a kicsinek, hogy a cumitündér eljön a cumijáért, hogy odaadja egy csecsemőnek, akiknek most szüksége van rá. A cumit helyezzétek egy kis dobozba, és reggelre a helyére tegyél egy kis ajándékot.

Foglald le!

Foglald le a gyereket, hogy ne jusson eszébe a cumi. Ezzel egy időben ne vegyél több cumit, és a kicsit is készítsd fel arra, hogy ha elkopnak a mostaniak, nem lesz új helyettük. Alváskor vagy betegség esetén, ha megnyugtatja, odaadhatod, de ne vidd túlzásba, légy mindig következetes. A cumi nyugtató hatását pótold kis állatkákkal vagy rágókával!

Cumiültetés

Egész partit szervezhetünk a cumielhagyás köré, és ilyenkor meghívhatjuk a kis barátokat és elültethetjük a cumit a kertben. Ha nincs kertünk, ültessük el egy parkban, és amikor legközelebb arra sétálunk, rejtsünk el egy kis ajándékot a helyére, vagy saját kertünkbe ültessünk virágot fölé.
Ha porontyunkat sikerült leszoktatnunk, vagy látjuk a haladást a leszokás felé vezető úton, mindig jutalmazzuk meg! Korának, érdeklődési körének megfelelően egy kirándulással, mesével, könyvvel, mozival, játékkal, bármivel, aminek örül, hogy érezze, milyen ügyes volt, és nagy dolgot hajtott végre. 

 

Olvass még többet a babákról az NLCafén:

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top