Baba

14 évesen megy egyetemre egy lány

A világ egyik legjobb egyetemén kezdi meg tanulmányait a tehetséges tini. Már van egy diplomája.

Míg a kortársai most mennek csak középiskolába, a 14 éves Eugenie de Silva idén ősztől a Harvard Egyetemre jár majd mesterképzésre. A tinédzser már 2010-ben leérettségizett, nyáron pedig hírszerzési adatok elemzéséből diplomázott az Amerikai Katonai Egyetemen.

„Mindig is a Harvard Egyetemre akartam járni. A karrierterveim között szerepel, hogy az amerikai kormánynak dolgozzak és az is, hogy nyissak egy saját ügyvédi irodát – nyilatkozta egy brit lapnak az ambiciózus lány, aki a Harvardon jogi tanulmányokat folytat majd és meg sem áll a doktorátus megszerzéséig. – A végső célom, hogy én legyek az Egyesült Államok védelmi minisztere.”

Eugenie de Silva
Eugenie de Silva

Édesapja, Eugene de Silva kémia–fizika szakos egyetemi professzor egyedül neveli Eugenie-t. Már egészen korán felismerte a lánya tehetségét és tanítani kezdte, majd 2004-ben az Egyesült Királyságból Amerikába költözött vele, hogy a lehető legjobb  lehetőségeket biztosíthassa a számára.

Eugenie-nek már két önálló gyerekkönyve is megjelent, illetve társszerzője volt egy tudományos kötetnek. Az írást is szeretné folytatni, öt éven belül szeretne újabb egy könyvet megjelentetni. Kiemelte: inspirálni akarja a fiatalokat, hogy összpontosítsanak a tanulásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top