Baba

Az 5 legfurcsább névválasztási módszer

Volt, aki a facebookozókra, más egy kávézó vendégeire bízta a gyereke nevének kiválasztását, de akadt olyan is, aki az összes gyerekét Walternek nevezte el. Néhány őrült tipp tanácstalanoknak.

1. Idén nyáron egy amerikai pár egy kávézólánc vendégeitől kért segítséget, mivel nem tudták eldönteni, hogy születendő kisfiukat Logannek vagy Jacksonnak nevezzék-e. A helyi kávézó pultjára kihelyeztek egy bögrét, melybe bárki bedobhatta egy papírdarabon a szavazatát. Mintegy 1800 ember voksolt, és a Logan név kapta a legtöbb szavazatot, végül azonban a pár úgy döntött, hogy a gyerek mindkét nevet megkapja, így Logan Jacksonnak keresztelték.
Az 5 legfurcsább névválasztási módszer
2. Egy amerikai családban az akkor 9 éves fiúgyermekre bízták születendő húga keresztnevének kiválasztását. Mivel a kisfiú épp odáig volt egy Marilyn nevű iskolatársáért, ezért ezt a nevet választotta a húgának, a szülei pedig beleegyeztek.

3. 2011 őszén történt, hogy egy tanácstalan házaspár, Dave és Lindsey Meske létrehozott egy oldalt a Facebookon, ahol első körben bárki javasolhatott nevet születendő kislányuknak. A kört aztán leszűkítették négy lehetséges névre, melyekre aztán bárki szavazhatott. A baba végül a Madelyn nevet kapta.

4.  Egy brazil asszony, Erotides Brandão az első terhessége idején megegyezett a férjével, hogy születendő gyermekük a férfi után a Walter nevet kapja majd, függetlenül attól, hogy lány lesz vagy fiú. A házaspár elsőszülöttje kislány lett, így a meglehetősen egyedi Walterlúcia Maria keresztnevet adták neki. A házaspárnak vele együtt összesen tizenöt gyermeke született, kilenc lány és hat fiú. A családanya pedig úgy döntött, hogy a férje tiszteletére mindegyikük megkapja a Walter nevet.

A lányok esetében – ahogy az első gyermeküknél – a Waltert női nevekkel kötötték össze, és mindannyian megkapták második névnek a Mariát is, így lett a nevük Walterlívia Maria, Walterlênia Maria, Walterlônia Maria, Walterlácia Maria, Walterlúzia Maria Emília, Walterluana Maria, Walterangelina Maria és Waltersilvana Maria. A fiúk valamivel jobban jártak, nekik a mindenkinek kötelező Walter mellé egy-egy egyszerű fiúnevet választottak.

5. Bizarr nyereményjátékot hirdetett néhány hónapja a Belly Ballot nevű közösségi oldal: a nyertes szülők beleegyeznek, hogy vadidegen internetezők választhassanak nevet születendő gyermeküknek, amiért cserébe 5000 dollárt tehetnek zsebre. Szerencsére utóbb kiderült, hogy a játékot nem gondolták komolyan, csupán vicces átverésnek szánták.

+1 Egy ismerősünk úgy oldotta meg a névválasztást, hogy az előszobájukban kifüggesztettek egy táblát, amire bármelyik éppen náluk járó vendég írhatott névjavaslatokat, megjegyzéseket. A jelölések közül aztán a feleségével közösen választották ki a legjobbat. Így kapta meg a most féléves baba a Kornél nevet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top