Baba

3 ötlet leterhelt édesanyáknak – így frissülj fel gyorsan és hatékonyan!

Adj magadnak pár percet, és kapcsolódj ki! Ezzel a 3 egyszerű és ötletes tippel könnyen felfrissülhetsz, ha minden perc számít. Így kaphatsz új erőre, ha merül az elem!

Ahhoz, hogy felfrissülj, nem kell messzire menned: a konyha és a fürdőszoba tökéletes helyszínek, hogy villámgyorsan újult energiával folytasd a napod. És a legjobb, hogy nincs szükséged különleges hozzávalókra, csak egy kis ötletességre. 

3 ötlet leterhelt édesanyáknak – Így frissülj fel gyorsan és hatékonyan!

 

Aromaterápia 

Ha nagyon szűkös az időd, akkor hass az egyik legérzékenyebb érzékszervedre, az orrodra! Csepegtess pár csepp édes narancs, vagy vanília illóolajat a párologtatóba, dőlj hátra, és relaxálj pár percet. A vanília ellazít, a narancs kikapcsol, ugyanakkor élénkít is egyben. Ezek az illatok akkor is hatnak rád, ha éppen nem tudsz pihenni. Ha magasabb fokozatra kell kapcsolnod, akkor tökéletes megoldás egy jó kávé is, aminek az illata szintén a nyugalom szigetére varázsolhat néhány perc erejéig. Kávézás közben ne csinálj mást, egyszerűen add át magad a finom aromának, és mentálisan is kapcsolj ki! 

Otthoni wellness

Teremts otthon wellnesshangulatot! Rendkívül egyszerű, mégis lélekmelengető kikapcsolódás, ha a saját fürdőszobádból wellnessparadicsomot csinálsz. Engedd tele a fürdőkádat vízzel, ne spórolj az illatos habfürdővel, gyújts meg gyertyákat, és lazíts. Hajtogass össze egy puha törölközőt, tedd a fejed alá, és a maximális komfortérzet garantált. Közben relaxálhatsz, vagy egyszerűen csak ürítsd ki a fejed a zsibongó gondolatoktól. 

3 ötlet leterhelt édesanyáknak – Így frissülj fel gyorsan és hatékonyan!

 

Frissítő pakolás 

Ha a fáradtságot nemcsak érzed, de a tükörbe nézve látható jelei is vannak, akkor itt az ideje, hogy néhány percet magadra is szánj! Ha állandóan karikás a szemed, a bőröd színe pedig inkább fakó, mint rózsás, akkor keverj össze 2 evőkanál barna cukrot 1 evőkanál mézzel és ½ evőkanál citrommal, majd kend fel az arcodra, a nyakadra és a dekoltázsodra. Hagyd rajta pár percig, közben pedig a szemedre tegyél kiáztatott tea filtereket! 5 perc elteltével körkörös mozdulatokkal dörzsöld le a bőrödről a pakolást, és az eredmény pihepuha, mitesszerektől mentes bőr, a filtereknek köszönhetően pedig felfrissült szemek.

 

Olvass többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top