Baba

Te nevezheted el a debreceni állatkert legifjabb lakóját

Nem tudnak betelni egymással a debreceni jávorantilopok, annyira szeretik egymást, hogy újabb utóddal örvendeztették meg a gondozókat és a látogatókat.

Újabb taggal gyarapodott a debreceni jávorantilop-család, a három héttel ezelőtt született kis bika érkezéséről most adott hírt Facebook-oldalán a Debreceni Állatkert.

Mint írják, a ma már közel háromhetes kis bika jó egészségnek örvend, kitűnő étvágya van, és testvérei nagy örömére igen játékos. A jávorborjú birtokba is vette új otthonát, az Afrika-panoráma külső kifutót, így már a vendégek is láthatják a szépen cseperedő kis antilopot.

A jávorantilop (Taurotragus oryx) Afrika lakója, Dél- és Kelet-Afrika füves, fákkal gyéren borított szavannáin él. A világ második legnagyobb antilopfaja, egy kifejlett jávorantilop bika akár az egy tonnás súlyt és a 180 centiméteres marmagasságot is elérheti.

Az állatkert szeretné, ha a kis bikát a látogatók neveznék el, ehhez pedig e-mailben vagy a Facebookon várják a névjavaslatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top