Baba

Elképesztő miniatűr csodavilágokat alkot egy japán művész

A kétgyerekes anyuka mindennap hajnali négykor kel, hogy teljes nyugalomban alkothassa meg a miniatűr cukrászdák és cipészműhelyek aprólékosan kidolgozott belső tereit.

Japánban nagy hagyománya van a miniatűr tárgyak készítésének, például már mi is írtunk a „miniatűr főzős videók” elképesztő népszerűségéről. A Kiyomi néven alkotó japán művész, ha úgy tetszik, babaházakat alkot, viszont olyan elképesztő részletességgel, hogy attól tényleg leesik az állad.

A kétgyerekes anyuka állítólag mindennap hajnali négykor kel, hogy zavartalanul állhasson neki a gondosan megtervezett belső terek és az azokat feltöltő tárgyak kidolgozásának. A picike cukrászdába még kisebb süteményeket és porcelántányérokat gyárt, a cipészműhelyhez parányi ollókat és még szabad szemmel alig látható cérnát is készít. A miniatűr tárgyakat különféle anyagokból, például papírból, gyurmából vagy textilekből alkotja meg, többnyire 18. századi vintage stílust követve.

 

 

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top