Baba

Aprócska szobában húzza meg magát négy gyermekével az anya

A segélyből élő, fiatal nő kénytelen volt az édesanyja lakásába költözni négy gyermekével.

A 24 éves Toni Bell 6 hónapos hármas ikreivel és 3 éves kislányával egy aprócska szobában húzza meg magát az édesanyja lakásában. Korábban egy átmeneti otthonban lakott, ám azt az ingatlant a tulajdonosa eladta, mialatt Toni az ikreivel volt várandós. A kismamának nem volt más választása, mint az anyjához költözni. Azt mondja, az anyjával korábban jó volt a kapcsolata, ám a szűkös helyen való együttélés rengeteg feszültséget szül közöttük.  

A gyerekek apja hetente háromszor-négyszer ugyan látogatja őket, de befogadni nem tudja, mivel ő is egy apró, egyszobás lakásban él. A segélyből élő Toni mihamarabb tanácsi lakásba szeretne költözni gyermekeivel.

A nő azt mondja, háromszobás ingatlant szeretne, ott tudná megteremteni gyerekeinek a megfelelő körülményeket. Igénylését be is nyújtotta Edinburgh város tanácsának, ám egyelőre még nem kapott lakást. Felajánlották neki, hogy ameddig nem jut ingatlanhoz, költözzön be egy bed&breakfast szálláshelyre, ám ő nem szeretné ilyen helyen nevelni a gyerekeit, többek között azért sem, mert főzési lehetőségre is szüksége van.

A városvezetés azonban nem sok jóval biztatja Tonit, rengetegen várnak ugyanis tanácsi lakásra, a háromszobás ingatlanok pedig különösen keresettek, így olyanhoz ritkán lehet hozzájutni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top