Baba

Késnek a meddőségi központ újraindításával Kaposváron

Továbbra sincs meddőségi kezelés Kaposváron, holott a Kaáli Intézet bezárása után a kórház azt ígérte, hamarosan megnyitják az állami meddőségi központot. A kormány még nyáron jelentette be, hogy több meddőségi kezelést támogat, azonban csak az állami intézményekben.

Októberben, állami támogatás híján, bezárt a kaposvári Kaáli Intézet. Az intézmény alapítója, Kaáli Géza akkor azt nyilatkozta, hogy évekig könyörögtek az állami támogatásért, de nem kaptak segítséget. Miután kijött a kormányhatározat, hogy a kormány amúgy is állami kézben szeretné tartani a meddőségi intézeteket, úgy döntöttek, hogy bezárják az intézetet.  Akkor az intézmény és a kórház igazgatója azt nyilatkozta, hogy egy rövid átmenetet követően ugyanúgy próbálják eztán is folytatni a meddőségi kezeléseket, mint ahogyan eddig, csak már nem a Kaáli Intézet színeiben, hanem a kórház irányítása alatt. 

A RTL Klub úgy tudja, hogy az átállásnak már meg kellett volna történnie, és már november elejével meg kellett volna nyílnia a kaposvári kórház meddőségi központjának. Ám a rendelő, a labor és a váróterem is üres a központban. A csatorna szerette volna megtudni, hogy mikor nyílik meg a meddőségi centrum, és hogy addig is hová mehetnek a párok kezelésekre, de az intézmény nem válaszolt a kérdésekre. 

Csak az állami intézmények kapnak támogatást

A kormány még nyáron jelentette be, hogy növeli a lombikkezelések támogatását, de csak az állami intézeteket preferálják. Ennek alapján a kaposvári kórház feladatkörébe került meddőségkezelési tevékenység is most már igényt tarthatna a támogatásra: már a következő egy évben 885 lombikkezelés fizethet az egészségbiztosító, 370 millió forintot kapna a kórház.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top