Baba

Végleg kitiltották a gyerekeket egy étteremből

Gyerekkel már tilos bemenni egy floridai étterembe, mert elegük lett a sikítozásból, nyafogásból, futkározásból.

A szülők felháborodtak, mondván, hogy sokszor nekik sem sétagalopp, és mennének szívesen kettesben étterembe, csak épp nem tehetik meg, mert nincs, aki vigyázzon a gyerekükre. Másrészt pedig fontos nekik, hogy együtt kimozduljon a család, olyan helyekre járjanak, ahol megtaníthatják a gyerekeiket, hogyan kell emberek között viselkedni.

A Hampton Station étterem egy egyszerű „No Children” felirattal jelezte, hogy ide bizony családokat nem várnak szívesen. De azért ennél kicsit árnyaltabb a kép. A sztorit a Tampa Bay Moms Group osztotta meg Facebook-oldalán, ha elolvassuk, más színben láthatjuk a gyerekek kitiltását.

„A Hampton Station akasztotta ki az ajtajára a képen látható táblát, ami miatt a szülők felháborodtak. Kíváncsi voltam, milyen ez a hely, ahonnan kitiltanak gyerekeket, ezért elmentem megnézni magamnak. Kiderült, hogy alapvetően ez egy bár, ami alkoholos italokat árul, csak mellette étteremként is működik. A szülők azért vannak felháborodva, mert ez a bár egy családos környéken áll, ahova jellemzően gyerekekkel jártak enni a családok.

Azt gondolom, hogy mindenki megérdemel egy kis gyerekmentes szabadidőt, és tetszik vagy sem, az üzletek változtathatnak a szabályzatukon. Ha ez a hely régebben családos hely volt, akkor is el kell fogadni, hogy most már inkább az idősebb közönség felé akarnak nyitni. Úgy tűnhet, hogy ez diszkrimináció, de szerintem inkább kifejezetten felelősségteljes döntés az étterem részéről, hogy nem engednek gyerekeket egy olyan helyre, ahol az elsődleges profil a sör- és alkoholárusítás.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top