Baba

Tejszínhabtól múltak el a beteg kislány rohamai

A gyógyszerek nem segítettek a kislányon, egy speciális diéta viszont igen.

Az amerikai Olivia Browning Down-szindrómával és szívbetegséggel született. A kislánynak 5 hónapos korában sérvműtétre volt szüksége, ám a beavatkozás mellékhatásaként rendszeres görcsrohamok léptek fel nála. Előfordult, hogy egy nap 40 rohama is volt. Mindez korlátozta a fejlődését, de elveszítette a mosoly és a nevetés képességét is.

Nyolc hónap alatt nyolc különféle gyógyszert próbáltak ki a kislánynál melyek között akadt ugyan olyan, ami enyhítette a rohamait, ugyanakkor más, kellemetlen mellékhatásokat váltott ki.

Olivia februárban aztán egy chicagói gyerekkórházba került, ahol rohamai ellen a ketogén diétát javasolták. Az étrend lényege az emelt zsír- és csökkentett szénhidrátbevitel, melynek következtében a testnek nincs más választása, mint a zsírégetés.

Bár a kislány édesanyja szkeptikus volt a módszerrel kapcsolatban, mégis belevágtak. Olivia számára egy személyre szabott étrendet állítottak össze a szakemberek, melynek része volt napi 220 gramm tejszínhab elfogyasztása is. A diéta pedig bevált. A csöppség rohamai teljesen elmúltak, és három hét alatt visszatért a korábbi önmagához. Újra mosolygott, nevetett.

A tapasztalatok szerint ketogén diéta hétből egy epilepsziás gyerek számára gyógyulást hoz. Hogy egészen pontosan miért, azt még az orvosok és a tudósok sem fejtették meg pontosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top