Baba

18 vetélés után, 48 évesen szült egészséges kisbabát

Az átélt borzalmak után végre karjában tarthatja egészséges kisfiát az anya.

A brit Louise Warneford és a férje, Mark 2001 óta szerettek volna szülők lenni. Mivel a férfi egy korábbi kapcsolatában sterilizáltatta magát, ezért a házaspárnak más megoldás után kellett néznie.

Először mesterséges spermafelhelyezéssel próbálkoztak, donorsperma segítségével. Bár az asszony többször is teherbe esett, mindannyiszor elvetélt. Ezek után jött a lombikbébi-program, ám az így megfogant magzatait is elveszítette. 18 vetélés után, 2010-ben a házaspár feladta a próbálkozásokat.

Daily Mail / Caters

2015-ben azonban találtak egy specialistát, aki rájött, hogy „gyilkos sejtek” termelődnek a nő szervezetében és ezek okozzák a vetéléseit. Louise és Mark úgy döntöttek, adnak maguknak még egy esélyt.

Mivel az akkor 47 éves asszony a brit klinikákon már túlkorosnak számított ehhez, egy cseh klinikán ületettek be testébe egy adományozott embriót. 

Várandósságának 37. hetében, az akkor már 48 éves Louise egészséges kisfiát, Williamet császármetszéssel segítették világra.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top