Baba

Koraszülött babákat ölel szabadidejében a nagypapa – imádja a net!

Néhány óra alatt több mint 160 ezren lájkolták David Deutchman fotóját, amin egy 25. hétre született babát ölel magához. Mint kiderült, az egyetemi oktató évek óta így segít a korababáknak.

Az amerikai David Deutchman 2000-ben döntött úgy, hogy nyugdíjba vonul akkori munkahelyéről, ahol marketingvezetőként dolgozott. Mivel egész életében aktív életet élt, David a nyugdíjazását követően sem üldögélt tétlenül otthon: több állást is vállalt, az Atlantához közeli egyetemeken, így a Georgia Techen, és az Emoryn lett vendégelőadó.

És ezzel még nem volt vége. Mikor egy lábsérülése miatt járt gyógytornára, egyik alkalommal David betért a kórház gyerekosztályára, és megkérdezte a nővéreket, van-e betöltetlen önkéntes pozíciójuk. Mivel tanárként sok tapasztalata volt, David önkéntesként azokkal a kis betegekkel foglalkozott, akik krónikus betegségük miatt heteket, olykor hónapokat töltöttek a kórházban.

Aztán egy alkalommal felsétált a koraszülött intenzívre, és tudta, ez az, amit csinálni szeretne. David attól a naptól kezdve heti két napot a kórházban tölt, ahol olyan koraszülött babákat ölel, akik mellett édesanyjuk akkor épp nem tud ott lenni. „Néha lehánynak, néha lepisilnek, ám ettől még nagyszerű dolog ez” – mondja a CNN-nek lelkesen az egyébként többszörös nagypapa.

Hozzáteszi, a legjobban azoknak az eseteknek örül, mikor a kisbaba, akiről gondoskodott, néhány hónap után egészségesen hazamehet a szüleivel. „Van egy kisfiú, aki koraszülöttként jött a világra, és sokáig hullámzott az állapota. Ma már 4-5 éves nagyfiú, cserfes és életvidám. A szülei gyakran hozzák be látogatóba. Na, ezek a sztorik, amikért érdemes csinálni.

Olvass még többet a koraszülöttekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top